Tillidsrepræsentanter fra DC: Stop med jeres trusler

Tillidsrepræsentanter fra DC: Stop med jeres trusler

28. marts 2014 - kl. 10:23 - af

DC Slagteri_600x250Krav om lønnedgang og trusler om fyringer har fløjet gennem luften i lang tid hos Danish Crown. Senest er medarbejderne på Danish Crown på Bornholm blevet truet med valget mellem en lønnedgang på 15 procent eller udsigten til en fyreseddel.

”De har sat os en pistol for panden. Fra medarbejdersiden er vi kommet med løsninger, der vil spare Danish Crown for mange millioner kroner årligt, men de har stædigt holdt fast i lønnedgang”, siger Thomas Hansen, tillidsrepræsentant på Danish Crown i Rønne og fortsætter:

”Vi er klar til forhandlinger, så snart Danish Crown er klar til at snakke om andet end lønnedgang. Det har absolut topprioritet at bevare slagteriet på Bornholm”, siger Thomas Hansen.

I en fælles udtalelse beder de 17 tillidsrepræsentanter fra slagterier over hele landet ledelsen i Danish Crown om at stoppe deres trusler og rent faktisk anerkende medarbejdernes nej til lønnedgang.

”Jeg håber, at Danish Crown forstår vores klare budskab. Jeg er rigtig glad for, at mine kolleger over hele landet bakker op om vores fælles kamp her på Bornholm”, siger Thomas Hansen.

Begge parter skal respektere overenskomsten
Hos Fødevareforbundet NNF glæder forbundsformand Ole Wehlast sig over det massive sammenhold blandt tillidsrepræsentanterne. Men der er også meget på spil:

”Lige nu kæmper vores tillidsrepræsentant på Bornholm for at kollegaerne kan bevare arbejdet. Men kampen handler ikke kun om Bornholm. Det handler om kronjuvelen i den danske model, vores overenskomster. Hvis Danish Crown lykkes i deres iver for at ødelægge vores lønsystem, så vil det få uoverskuelige konsekvenser for hele vores overenskomstsystem.

Det er kun vores sammenhold og vores solidaritet, der kan værne mod tyske forhold på de danske slagterier. Selvfølgelig siger Danish Crown ikke lige ud, at det er deres mål. Men jeg synes, man skal bedømme dem på deres handlinger og ikke på deres ord. Jeg bakker helt og holdent op om tillidsrepræsentanternes klare budskab til Danish Crown: I rør ikke ved vores overenskomst”.

Forhandlingerne om at redde slagteriet i Rønne er indtil videre udskudt til slutningen af april.

 

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Tillidsrepræsentanter fra DC: Stop med jeres trusler' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER