Stort frivilligt arbejde i Voerså Borgerforening

Stort frivilligt arbejde i Voerså Borgerforening

28. marts 2014 - kl. 12:43 - af

IMG_6017Vedligeholdelse af flagallé, naturlegeplads, fugletårn, shelters, ophalingspladser til kanoer, Voerså By´s torv, julebelysningen, maling af borde og bænke, græsslåning i Anlæg og på Højen samt beskæring og fældning af træer og buske. Alt dette er frivilligt arbejde, som Voerså Borgerforenings bestyrelse har påtaget sig at vedligeholde. Det bliver også gjort, men herudover er der mere bestyrelsesarbejde at tage fat på.

Det var blot nogle af de ting, Voerså Borgerforenings formand, Rigmor Sørensen, nævnte i sin beretning, da foreningen afholdt generalforsamling i Voerså IFs klubhus onsdag 26. marts.

Arrangementsmæssigt havde der været et foredrag med jagerpiloten Peter Melgaard, en del mandagscykelture ud i det blå, indvielse af multibane med tilskuerfaciliteter, opsætning af hjertestarter, Skt. Hans med indvielse af krogrund, musikaftener med Agersted Harmonikaklub, Hjortevildtaften på Nørgård, vælgermøde inden kommunalvalget og et julearrangement for hele byen på torvet og i hallen. Borgerforeningen arbejder også for bevaring af Stensnæsskolen, skolefritidsordningen samt børnehaven.

Frederikshavn Kommune har bekostet flytbare chikaner gennem byen og gadebelysning på Havstokken. Gadebelysningen er for tiden ved at blive udskiftet med energibesparende lygter.

Voerså Borgerforenings vision er at arbejde for en positiv udvikling for byen og omegnens beboere, samt medvirke til at fremme udviklingen i enhver henseende således, at det bliver attraktivt at bo i byen og omegnen. Skabe livskvalitet og forståelse samt slå på byens særpræg og bygge videre på det, og virke som talerør mellem byens og områdets borgere og myndighederne.

– I Voerså føler vi os bestemt ikke tilsidesat – heller ikke at vi bor i et udkantsområde. Tværtimod føler vi stor velvillighed i samarbejde med Frederikshavns Kommune samt andre myndigheder. Vi må heller ikke glemme, at vi bor i et naturområde, som mange misunder os med både skov, hav, fuglereservat og to havne, bække sø og vandløb samt en å, sluttede Rigmor Sørensen sin beretning.

Redegørelser fra udvalgene
Jens Burskov redegjorde for arbejdet i Voerså Byudvikling. Her var projekt 1 færdiggjort ved hjælp af et meget stort frivilligt arbejde. Han mente også, at byen herved havde fået et ”bette” lift. Indvielse af projektet for ansatte fra Frederikshavn Kommune og andre samarbejdspartnere blev foretaget i dagtimerne og med besøg af TV2 Nord. Næste punkt var igangsættelse af projekt 2, men her skulle der først samles en del flere penge sammen, inden det kunne gå i gang, og så havde byens foreningstelt havde været udlånt fire gange i årets løb.

Mogens Berg Jensen, der er valgt til Distriktsudvalget, redegjorde blandt andet for en ny udviklingsstrategi for landdistrikterne, fællesaktiviteter i uge 31, nedrivningspulje, landsbypedeller, EU midler, finansiering og lånemuligheder ved bosættelse i landdistrikterne, energirenovering og Voer å projektet.

Underskud på regnskabet
Et underskud på kr. 10.486 – bekymrede ikke kassereren, Christian Frøstrup, da det alene skyldtes foreningens andel på kr. 14.000 – vedrørende opsætning af en hjertestarter ved hallen.

Indestående i to pengeinstitutter er der i alt kr. 112.413 -. Højen er vurderet til kr. 43.600 – og Anlægget til kr. 149.500 –. Egenkapitalen er i alt kr. 308.513 -.

Nyvalg til bestyrelsen
Jens Burskov ønskede ikke genvalg, og i hans sted trådte suppleanten Ole Kristensen til. Tina Sørensen ønskede heller ikke at fortsætte som suppleant, og to nye suppleanter blev Michel Møller Jensen og Bjarke Laubek.

Revisor Michael Gadekær blev genvalgt.

Flagallé benyttes flittigt
Rigmor Sørensen fortalte om julebelysningen og byens flagallé, der består af 43 stænger med flag. Den havde været oppe 21 gange i årets løb. Et ønske fra nogle borgere var, om der et eller andet sted kunne annonceres, hvorfor der på visse tidspunkter flagedes i byen. Det ville formanden tage op på næste foreningsmøde.

En lyskæde til udsmykning af ankeret ved den gamle fiskerihavn samt en del kæder i julebelysningen var blevet udskiftet.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Stort frivilligt arbejde i Voerså Borgerforening' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER