Læs denne uges Finansbarometer lige her

Læs denne uges Finansbarometer lige her

28. marts 2014 - kl. 0:00 - af

250x600 Finans6SaebyAvis bringer hver uge en analyse der er udarbejdet af Danske Markets Research, som er en afdeling af Danske Bank. Det er en uafhængig analyse der er henvendt til alle der interesserer sig for finansmarkedet, uanset hvilket pengeinstitut man benytter.

Regionale forskelle på boligmarkedet – og svag fremgang i forbruget 

Danmark

I sidste uge offentliggjorde Realkreditrådet deres boligmarkedsstatistik for 4. kvartal 2013. Tallene viste, at priserne på parcel- og rækkehus faldt med 0,5% fra 4. kvartal 2012 til 4. kvartal 2013. Dette fald dækker dog over store regionale forskelle. Priserne steg i Region Hovedstaden og faldt i alle andre regioner. For markedet for ejerlejligheder er priserne i 4. kvartal 2013 steget med 6% i forhold til året før. For ejerlejligheder er priserne steget i Region Hovedstaden og Region Sjælland, mens der var prisfald i de andre regioner.

Der var også nyt fra forbrugsfronten i sidste uge. Nyt tal for detailsalget viste en stigning i februar på 0,6% – og set over de seneste tre måneder har væksten været 0,1% (korrigeret for inflation og sæsonudsving). Tallene indikerer dermed en reel fremgang i forbruget. Der var også fremgang at spore i nye tal forbrugertilliden, som steg fra 4,2 i februar til 5 i marts. Forbrugertilliden måler, hvordan danskerne ser deres egen økonomiske situation og den økonomiske situation for landet som helhed. Samlet set er niveauet for forbrugertilliden på nuværende tidspunkt temmelig højt. Det er et niveau, der normalt ville svare til en ganske pæn vækst i privatforbruget. Men det har altså været situationen i tæt på et år nu, uden det for alvor har udløst et forbrugsopsving. Vi regner stadig med at se stigende forbrug i de kommende måneder, men ikke nogen særlig kraftig stigning.

I sidste uge udsendte Danmarks Nationalbank også deres nye kvartalsoversigt for 1. kvartal 2014. Nationalbanken venter fremadrettet en tiltagende vækst og en svagt stigende beskæftigelse. Vi deler Nationalbanken syn på den nære økonomiske fremtid, men er nok en smule mere optimistiske på væksten fremadrettet. Nationalbanken skønner en BNP-vækst på 1,4% i 2014 og 1,7% i 2015. I forhold til sidste prognose fra december, er skønnene revideret henholdsvis 0,1%-point ned og 0,1%-point op. Dette er dog minimalt og prognosen er derfor stort set uændret fra sidst. Nationalbanken kom også med sit første bud for væksten i 2016, hvor væksten skønnes at blive 1,9%.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Læs denne uges Finansbarometer lige her ' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger