Arbejdskolleger i 45 år<br>…

Arbejdskolleger i 45 år

28. marts 2014 - kl. 8:54 - af

OKPoul forsideEt livslangt ansættelsesforhold på den samme arbejdsplads hører efterhånden til sjældenhederne, men ikke for Poul og Jørgen, der har været kolleger i 45 år.

I regn og slud skal olien ud! Det er den også kommet med OK’s chauffører Poul Pedersen og Jørgen Bering, der i næsten 42 år har været makkere og drevet OK’s udkørselssted Samtank i Frederikshavn, som var det deres eget.

I 2011 kunne de begge fejre 40 års jubilæum på samme arbejdsplads, og før de kom til OK, arbejdede de også sammen hos en lokal vognmand. I dag kan de se tilbage på 45 års godt samarbejde, men den 1. marts var det slut på mere end en menneskealders samarbejde, idet Poul gik på pension. – Vi har haft det rigtig godt sammen og aldrig været uvenner, forsikrer de begge to, der har masser af gode historier, minder og indtryk om chefer, kolleger og oplevelser hos kunderne at dele ud af. F.eks. den gang Poul meget diskret måtte snige sig til at lirke det meste af en muggen ostemad i lommen, eller da Jørgen måtte fægte sig forbi en stor Sanktbernhardshund med en spisestuestol.

GPS og mobil
Der er sket en del indenfor branchen i de godt 40 år. I begyndelsen kunne det være noget af en prøvelse at finde frem til de rigtige adresser, og ofte måtte de ud og spørge om vej i lokalområdet. I dag er der både GPS og mobiltelefon i bilerne. – Da vi begyndte tror jeg at 1.000 l fyringsolie kostede ca. 270 kr., husker Poul, ja og i dag koster den vel ca. 11.500 kr., supplerer Jørgen.

Poul har de sidste 20 år haft fast kørsel fra Skagen i nord ned til en linje på tværs mellem Frederikshavn og Hjørring. Jørgens distrikt er Sæby, Dronninglund, Hjallerup, Hellum, Østervrå og Thorshøj. De har altid været glade for deres arbejdsplads, hvor de langt hen ad vejen har haft frie hænder, til at tilrettelægge opgaverne. De har afløst hinanden f.ex. i ferier, og det betyder også, at kunderne i Pouls distrikt kender Jørgen og omvendt. ”Mange kunder ringer jo hjem til os privat for at bestille deres leverance,” fortæller Jørgen, og det fortsætter sikkert fremover for Poul har givet sine kunder Jørgens nummer.

Fætrene på Torndal
Det er hyggeligt at være i selskab med de to gode venner og arbejdskammerater, som med deres lune og glimt i øjet, får en til at tænke på de to elskelige oliechauffører fra Morten Korchfilmen ”Fætrene på Torndal”. Der er da heller ingen tvivl om, at de aldrig går af vejen for lidt sjov og drillerier, og vendelboer, det er de til fingerspidserne. – Et stort plus for vores arbejdsplads har da været, at både direktøren og underdirektøren er vendelboer af fødsel, griner de begge.

En anden pudsig ting er, at både Jørgen og Poul mangler højre pegefinger, som de også helt synkront mistede i forbindelse med et fritidsjob. Det er ikke kun det, de har til fælles. Begge har fritidslandbrug, Jørgen bor i Hørby og Poul i Volstrup, og så går de heller aldrig af vejen for en god handel.

Fortjenstmedalje
I fredags var der afskedsreception for Poul på Hotel Viking i Sæby med deltagelse af familie, venner og kolleger. I den forbindelse fik en både synligt overrasket og stolt Poul Pedersen overrakt Dronningens Fortjenstmedalje i sølv.

Jørgen og Poul bliver ved med at holde kontakt med hinanden, for det kan de slet ikke undvære, men det bliver ikke Jørgen, der skal ringes til, når Poul skal have brændsel til fyret, for Poul, han fyrer hovedsageligt med træflis!

ÅB

OKPoul 02 OKPoul 01

 

 

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Arbejdskolleger i 45 år
...'
til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger