Hjertestarter nummer to til Lyngså…

Hjertestarter nummer to til Lyngså…

25. marts 2014 - kl. 0:04 - af

IMG_5938_600x250I forbindelse med Lyngså Boldklubs generalforsamling fredag 21. marts, blev det officielt, at boldklubben opstiller hjertestarter nummer to i byen.

Bestyrelsen i boldklubben tog initiativ til at gennemføre et hjertestarterkursus i boldklubbens klubhus i samarbejde med Dansk Boldspils Unions Jyllandsafdeling. Desværre deltog der ikke ret mange i kurset, der egentlig var tiltænkt sportsfolk, men de få der deltog, fik alle bevis på, de havde gennemført kurset.

Den kommende formand i Lyngså Boldklub, Ib Thomsen, siger.

– Vi fandt de 3.200 – kroner, som hjertestarteren kostede gennem DBU Jylland, men de 8.000 – kroner som det koster at installere en hjertestarter i et skab udenfor på klubhuset, kan vi ikke finde. Vi har simpelthen ikke pengene. Et sådant apparat tåler ikke frost, så derfor har vi foreløbig monteret den på væggen i klubhuset i gangen under en trappe, der fører op til motionsrummet. Selvfølgelig skal alle have adgang til starteren, hvis situationen opstår, men så er der ikke andet at gøre end at smadre en rude, men forhåbentligt bliver det ikke nødvendigt. siger Ib Thomsen.

For et par år siden var adskillige Lyngsåborgere på hjertestarterkursus, der blev gennemført på byens Værested. Efter en ihærdig indsats fra tre beboere, Mette Hardam, Lene Nørgaard og Britta Siewertsen lykkedes det at indsamle så mange penge, at der blev monteret en hjertestarter i et skab, på den udvendige mur af Værestedet.

Den lille landsby med 252 indbyggere er nu på forkant med udviklingen – i hvert fald hvad hjertestartere angår.

IMG_5942_600x400

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Hjertestarter nummer to til Lyngså...' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER