Må medicinen komme med på rejsen?

Må medicinen komme med på rejsen?

23. marts 2014 - kl. 0:15 - af

apo1 600x250Når du rejser til udlandet og har medicin med, kan du risikere, at myndighederne i udlandet gerne vil have en forklaring på, hvorfor du rejser med medicin. Medbringer du euforiserende stoffer bør du medbringe et pillepas eller en medicinattest.

Pillepas 

Hvis du rejser i et af landene i Schengen-området og medbringer medicin, der indeholder euforiserende stoffer eller stoffer, der påvirker centralnervesystemet, skal du medbringe et pillepas. Passet dokumenterer, at medicinen er til eget brug som led i en medicinsk behandling.

Spørg på apoteket 

Pillepasset er gratis, men skal udstedes på det apotek, hvor du har købt din medicin. Apoteket kan også vejlede om, hvilke typer medicin der kræver pillepas. Du kan også bestille et pillepas over internettet på apoteket.dk eller borger.dk . Hvis du ønsker et pillepas, skal du have en recept fra lægen.

Gyldigheden for pillepasset er højst 30 dage. Skal du være væk længere end 30 dage, skal du kontakte nærmeste ambassade for det land, du rejser til, for at få oplyst, hvordan du skal forholde dig.

Medicinattest fra egen læge 

Der gælder andre regler for rejser med medicin til lande uden for Schengen-området. Reglerne kan variere fra land til land, og du bør derfor henvende dig til ambassaden for det land, du rejser til, for at høre, hvilke krav der er gældende. Som regel gælder dog følgende praksis.

Attesten bør som minimum skrives på engelsk, men spørg på ambassaden for det land, du rejser til, hvilke sprog de accepterer.

Hvis du ønsker en attest på medicin, der ikke er euforiserende, eller hvis du ønsker at medbringe en attest til et land uden for Schengen, kan apoteket lave en sådan mod betaling.

Medicin i håndbagagen 

Du må medbringe lige så meget receptpligtig medicin i din håndbagage, som du skal bruge på din rejse. Sørg for at dit navn står på din receptpligtige medicin, lad den etiket, som apoteket sætter på pakningen blive siddende. Medicin er altså undtaget reglen om, hvor meget væske, du må medbringe i håndbagagen. Flydende medicin skal dog være i original uåbnet pakning. Vær opmærksom på, at du kan blive krævet dokumentation for medicinens ægthed. Medbring derfor pillepas, recepter (gerne på engelsk) og eventuelle lægeattester i håndbagagen. Kontakt det flyselskab, du skal rejse med, hvis du er i tvivl om reglerne. Få også dokumentation fra din læge, hvis du medbringer kanyler og sprøjter.

Som noget nyt skal man i vsse tilfælde vise al sin medicin i sikkerhedskontrollen i lufthavnen, men tjek selv reglerne i den enkelte lufthavn.

Med venlig hilsen

Sæby Apotek

 

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Må medicinen komme med på rejsen?' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER