474 indbyggere i kommunen forventes ramt af kræft i år

474 indbyggere i kommunen forventes ramt af kræft i år

21. marts 2014 - kl. 0:03 - af

kraeftens_bekaempelse_vis_flaget_600x250Antallet af danskere, som får kræft, stiger år for år. Her i Frederikshavn kommune vil ca. 474 mennesker blive ramt af kræft i år. Men heldigvis sker der fremskridt i både forskning og behandling, så flere overlever eller lever længere med sygdommen. Søndag den 6. april holder Kræftens Bekæmpelse landsindsamling for at styrke kampen mod kræft.

”Hver tredje dansker bliver ramt af kræft, før de bliver 75 år. Derfor er det vigtigt, at så mange som muligt er på gaden den 6. april, og hjælper os med at samle penge ind til forskning og for at hjælpe de mennesker, som har fået kræft”, siger Emmy Jakobsen formand for Kræftens Bekæmpelses lokaludvalg i Sæby.

Tallene viser, at kampen mod kræft er vigtig. I Frederikshavn kommune er der allerede omkring 3112 mennesker, som lever med kræft. I løbet af 2014 vil 474 nye blive ramt af sygdommen. Det viser beregninger, som Kræftens Bekæmpelse har foretaget ud fra landstallene for kræft. I hele landet vil omkring 40.000 blive ramt af kræft i år.

”Der er selvfølgelig lidt variation i tallene rundt om i de forskellige dele af Danmark, men samlet kan vi se, at der nu er flere danskere, som dør af kræft end af hjertestop og andre hjertesygdomme.  Kræft er den sygdom, som koster flest liv i Danmark”, siger forebyggelseschef i Kræftens Bekæmpelse, overlæge Hans H. Storm.

Flere overlever kræft
Men de seneste tal viser heldigvis, at kampen mod kræft nytter. Kræftens Bekæmpelse har lavet en gennemgang af alle patienter, som fik kræft i perioden 2009-2011. Den såkaldte et-års overlevelse – altså den andel af patienterne, som er i live et år efter diagnosen – er steget markant i forhold til de tre foregående år. For både mænd og kvinder er et-års overlevelsen for alle kræftformer steget med henholdsvis tre og fire procentpoint til 75 procent for mænd og 77 procent for kvinder.

”Det er overraskende, at vi på så kort en årrække kan se, at et-års overlevelsen er steget betydeligt. Det tyder på, at de aktiviteter, der er sat i værk over en årrække – kræftplaner og heriblandt kræftpakkerne, som skal sikre hurtige behandlingsforløb – har en betydning for, om patienterne overlever”, siger Hans H. Storm.

”Vi skal intensivere forskningen og udviklingen for at fastholde den positive udvikling. Samtidig betyder den øgede overlevelse, at der kommer flere og flere kræftoverlevere, som kan have behov for hjælp og støtte. Både overleverne og de nye kræftpatienter skylder vi at gøre, hvad vi kan. Derfor vil jeg opfordre alle her i kommunen til at hjælpe, enten ved at melde sig som indsamler eller ved at have penge klar til den indsamler, som kommer forbi søndag den 6. april”, siger Emmy Jakobsen.

Meld dig som indsamler på tlf.  9846 1073 eller 7012 2014 eller indsamling.dk.

 

 

 

 

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af '474 indbyggere i kommunen forventes ramt af kræft i år' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger