Rentefald: Konvertér dig til store besparelser

Rentefald: Konvertér dig til store besparelser

19. marts 2014 - kl. 9:02 - af

Spar-Nord_skilt_600x2501Krim-krisen og økonomiske skuffelser fra USA og Kina har sendt renten på danske boliglån ned i det laveste niveau i næsten et år. Dermed har boligejerne lige nu en konverteringsmulighed, der kan være hundredtusindvis af kroner værd.

Renterne på danske boliglån er endnu en gang sendt i gulvet og ligger nu på det laveste niveau siden maj sidste år, hvor alle tiders bundrekord blev nået.

De seneste måneders udvikling har blandt andet sendt det 15-årige 2 procents boliglån tæt på kurs 100. Dermed har danske boligejere lige nu en exceptionel god mulighed for at konvertere sig til store besparelser og låse renten fast på bare 2 procent.

– Hvis du kan finde lidt flere penge til den månedlige ydelse, så er 2 procents lånet lige nu en oplagt mulighed for at forkorte løbetiden og derved spare en masse penge samlet set, siger chefanalytiker i Spar Nord Martin Lundholm.

Spar 88.000 kroner
Martin Lundholm nævner som eksempel et 4 procents boliglån på 1 million kroner med 20 års restløbetid. Hvis du konverterer det til et 15-årigt boliglån på 2 procent i rente betyder det en besparelse efter omkostninger på hele 88.000 kroner i lånets løbetid.

– Ved den manøvre stiger din månedlige ydelse efter skat med cirka 1.050 kroner. Men til gengæld udgør afdraget nu en betydelig større del af din ydelse, så du nedbringer din gæld med ekstra 2.150 kroner hver måned. Og på den måde slipper du i sidste ende billigere, uddyber Martin Lundholm.

Han vurderer tilsvarende, at 2 procents lånet er værd at overveje for boligejere med F1-lån:

– Hvis du i dag har et F1-lån med 20 års restløbetid, så koster det dig kun 550 kroner efter skat i månedlig merydelse at skifte F1-lånet ud med et 20-årigt 2 procents boliglån og dermed få sikkerhed for renten i hele lånets løbetid, pointerer han.

Midlertidigt rentedyk
Det er de geopolitiske spændinger omkring Krim-halvøen, der sammen med en række skuffende nøgletal fra USA og Kina har fået de danske renter til at dykke.

Både i USA og i Kina er antallet af positive overraskelser fra økonomien styrtdykket, og i Kina ligger antallet af positive overraskelser lige nu på det laveste niveau siden finanskrisen. Det viser det såkaldte ”surprise indeks”, der opgør antallet af positive henholdsvis negative overraskelser fra verdens største økonomier.

– Den økonomiske udvikling er blandt andet blevet forstyrret af en ualmindelig hård vinter i USA, og det har været til at presse renterne ned, siger Martin Lundholm.

Han er dog overbevist om, at det aktuelle rentedyk er af midlertidig karaktér:

– Renterne er uholdbart lave og vil derfor begynde at normalisere sig, men det er meget vanskeligt at sige, hvornår det sker, siger Martin Lundholm og slutter:

– Som boligejer gælder det derfor om at forholde sig beslutsomt til de muligheder, der lige nu er tilgængelige.

Om Spar Nord
Med flere end 360.000 kunder, cirka 1.500 medarbejdere og 76 lokale banker (filialer) over hele landet er Spar Nord blandt de største banker i Danmark. Banken har gennem finanskrisen hvert år leveret trecifrede millionoverskud og landede i 2013 et overskud før skat på 670 millioner kroner.

Spar Nord ejes af cirka 125.000 aktionærer.

For yderligere information se www.sparnord.dk

 

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Rentefald: Konvertér dig til store besparelser ' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER