Vil du være ugens højdepunkt?<br>…

Vil du være ugens højdepunkt?

18. marts 2014 - kl. 9:48 - af

BesoegsvenBliv besøgsven og gør en forskel, der kan mærkes. En der bare lytter og hjælper.

Som besøgsven får du hurtigt et helt specielt forhold til hende eller ham, du besøger. Når du banker på døren første gang, er du sikkert lidt nervøs. Men inden længe er venskabet i fuld gang, og du vil opleve glæden ved at være besøgsven, og hvor let det egentlig er at gøre et andet menneske glad.

Du er savnet, når du ikke er der, og værdsat for det du gør. En grå tirsdag bliver pludselig lys. Det er op til dig at finde ud af, hvad I vil lave de par timer, I har sammen. Du kan godt glæde dig. Dit besøg er et af ugens højde punkter.

Har du det i dig?
Ja, hvis du har hjertet på rette sted og sans for at hjælpe, hvor du kan, og mod på at få en ny ven

Du har tid og overskud en gang om ugen i et par timer

Du er ansvarsfuld og nærværende

Du respekterer andre mennesker, som de er

Du overholder Røde Kors` regler for besøg, bl.a. tavshedspligten

Du er over 18 år

Du vil mødes og have en god snak med besøgslederen i afdelingen

Det I kan lave:
Tale om vind og vejr, læse bøger eller aviser, gå en tur, kigge i album eller spille spil.

Hver uge er der 56 frivillige besøgsvenner i Sæby Kommune. Her bryder de ensomheden hos mennesker, der savner selskab. Nogle fordi familie eller venner bor langt væk, andre fordi de gerne vil have én at snakke med. Måske trænger de til at have en at gå tur med, måske i kørestol eller bare et frisk pust i hverdagen.

Sådan bliver du besøgsven
Du kontakter besøgsleder Lillian Christensen i din lokale afdeling i Sæby på tlf. 9846 5029 eller via Røde Kors Hjemmeside www.drk.dk.

”Vi mødes og taler om, hvad det vil sige at være besøgsven og hvilke tanker, du har gjort dig om det.

Du kommer med i Røde Kors` netværk af besøgsvenner, og får rollen som besøgsven ind under huden.

Vi aftaler, hvornår og hvordan du mødes med din besøgsmodtager første gang”, fortæller Lillian Christensen, der igennem mange år har været besøgsleder i Sæby afdeling.

Lillian Christensen samarbejder med Sæby gamle kommunes ældrecentre og plejehjem. Det er personalet, som er tilknyttet ældre- og handicapområdet, pårørende og ganske få ældre, som ringer for at få besøg.

”Jeg har fået besøgstjenesten til at udvikle sig med flere nye besøgsvenner. Det er sket ved hjælp af gode historier i aviser og annoncer, prik på skulderen til venner, naboer eller folk, som jeg synes kunne have de medmenneskelige kvaliteter, som jeg lige har brug for. I de 27 år, som jeg har været besøgsleder, er der opstået en god fortrolighed mellem leder, besøgsmodtager og besøgsven. En fortrolighed, som er alfa og omega”, slutter Lillian Christensen.

Som besøgsven er du registreret som frivillig, og der med forsikret via Røde Kors.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Vil du være ugens højdepunkt?
...'
til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER