Erhvervshus Nord inviterer virksomheder til dialog

Erhvervshus Nord inviterer virksomheder til dialog

13. marts 2014 - kl. 15:25 - af

Energisporet samlet 2014Hvor ser Sæbys virksomheder de største potentialer for vækst og arbejdspladser på energiområdet, som er et af Frederikshavn Kommunes vækstspor? Det vil Erhvervshus Nord og Energibyen afdække i en ny erhvervsanalyse, hvor de inviterer de private virksomheder til dialog.

Gennem en række virksomhedsbesøg ønsker Erhvervshus Nord og Energibyen at kortlægge de største vækstpotentialer på energiområdet for de lokale virksomheder. Energiteamet har i første omgang udvalgt omkring 35 virksomheder med relation til energiområdet, som de ønsker at besøge for at få en snak om mulighederne, men har en forventning om at komme i dialog med i alt 50 lokale virksomheder.  Det gælder alle typer af virksomheder, som relaterer sig til energiområdet som fx byggeri, grøn teknologi, offshore olie & gas og offshore vind.

– Vi vil gerne i dialog med virksomhederne for at blive klogere på udviklingsmulighederne i energisporet og finde ind til, hvordan vi kan være med til at understøtte realiseringen af den enkelte virksomheds vækstpotentiale, siger John Christensen, chefkonsulent hos Erhvervshus Nord og leder af deres energiteam.

Energi er et prioriteret vækstspor, som Frederikshavn Kommune har arbejdet dedikeret med siden 2007, hvor den blev landets første klimakommune. Nu åbner de store havneudvidelser i Frederikshavn og Skagen, som er planlagt til at stå færdige i 2016 og 2015, helt nye forretningsmuligheder også på energiområdet.

Erhvervsanalysen skal synliggøre, hvor Erhvervshus Nord og Energibyen bedst kan hjælpe erhvervslivet på vej til at skabe økonomisk vækst og arbejdspladser inden for energiområdet.

– Vi skal se, om der er nogle synergier mellem virksomhederne, hvor der er et større potentiale ved at gå sammen om et projekt, som kan være svært at løfte alene. Hvis vi kan se, at der er grundlag for en netværksdannelse inden for energiområdet, som vi har set med stor succes på det maritime område, så vil vi gå efter det, siger John Christensen.

Poul Rask Nielsen, projektchef i Energibyen nævner den mulige vindmøllepark uden for Sæby som et energiprojekt, der kan bringe mange lokale arbejdspladser med sig, hvis virksomhederne er parate til opgaven.

– I Grenå hvor Anholt vindmøllepark ligger uden for har etableringen af parken givet 450 millioner kroner i omsætning for det lokale erhvervsliv. Den park er cirka dobbelt så stor, som den der kan blive uden for Sæby, men der ligger et kæmpe potentiale her. Der ligger også et stort potentiale i at servicere en sådan vindmøllepark efterfølgende, som vil være helt oplagt for vores servicevirksomheder. Det handler om at få gjort virksomhederne klar til at løfte den opgave sammen, siger Poul Rask Nielsen.

Erhvervsanalysen og virksomhedsbesøgene vil forløbe hele foråret. Er man som virksomhed interesseret i en snak om mulighederne for sin egen virksomhed og idéer på energiområdet, er man velkommen til at kontakte Erhvervshus Nord.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Erhvervshus Nord inviterer virksomheder til dialog' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER