Apoteket informerer denne søndag om rejsestrømper

Apoteket informerer denne søndag om rejsestrømper

9. marts 2014 - kl. 0:01 - af

apo1 600x250At rejse er at leve, sagde H.C. Andersen, han brugte en del af sin tid på at rejse, ikke bare i Danmark, men også i udlandet. Den gang gik rejsen i et langsomt tempo, og sikker med mange stop under vejs.

I dag er situationen anderledes, når vi tager på rejse med bil, bus, tog, skib eller fly. En bus, bil eller flyrejse er ofte forbundet med mange timer i siddende stilling. Det kan betyde, især for mennesker der er lidt ældre ( i den forbindelse taler vi om 40-45+), overvægtige, diabetikere eller mennesker med højt blodtryk, at risikoen for hævede ben og mulige blodpropper er forøget, fordi man bruger benmusklerne unormalt lidt, når man sidder stille. Normalt er musklernes arbejde via venepumpen med til at transportere blodet tilbage mod hjertet fra f.eks. benene. I en bus eller et fly er det sjældent let at komme op at stå og gå, derfor bør man sidde og bevæge fødderne jævnligt under rejsen. Er man i bil, er man ofte selv lidt mere herre over, hvornår det er tid til at standse bilen og komme ud og få lidt bevægelse i kroppen. Man kan supplere disse råd med at anskaffe sig et par rejsestrømper, som er en slags kraftige nylonstrømper med indlagt elastik, der presser på benene, således venepumpen kan arbejde optimalt. Strømperne findes i forskellig størrelse, og som regel kan man sammenholde skostørrelsen med strømpens størrelse. Tag strømperne på, inden du begiver dig ud på en længere rejse i bil, bus, tog eller fly, og tag dem af, når du når frem. Strømperne kan naturligvis vaskes i lunkent vand (30 grader) med mild sæbe. Husk altid at skylle sæben godt ud og lad strømperne hænge og tørre.

Har du spørgsmål om rejsestrømper og eventuelt andre forebyggende tiltag i forbindelse med en rejse, så spørg os på apoteket.

God søndag

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Apoteket informerer denne søndag om rejsestrømper' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER