Vestkyst-kommunerne griber regeringens turisme-udspil

Vestkyst-kommunerne griber regeringens turisme-udspil

8. marts 2014 - kl. 10:00 - af

Frederikshavn_kommune_600x25011 borgmestre etablerede torsdag den 6. marts et nyt Partnerskab for Vestkystturisme – og sender samtidig erklæring til erhvervs- og vækstminister Henrik Sass Larsen.

Borgmestre, kommunaldirektører, turistchefer og andre ledende medarbejdere fra de 11 vest-kystkommuner – heriblandt Frederikshavn Kommune griber nu den bold, regeringen med erhvervs- og vækstminister Henrik Sass Larsen i spidsen har spillet til dem om vestkysten som et vækstlokomotiv i turismen.

Torsdag formiddag satte de hinanden stævne på Holstebro Rådhus, hvor det fra alle tider blev understreget, at vestkystkommunerne ønsker at tage ministeren på ordet. Samtidig satte de handling bag ordene og etablerede et nyt Partnerskab for Vestkystturisme samt en midlertidig styrelse, der skal lede arbejdet med at få den nye organisation på skinner, så ”vækstlokomotivet” kan få fuldt blus under kedlerne…

Styrelsen består af borgmester Erik Buhl fra Varde Kommune, Iver Enevoldsen fra Ringkøbing-Skjern Kommune og Mogens Gade fra Jammerbugt Kommune.

På vegne af de 11 kommuner skal styrelsen nu bane vejen for at få skabt vestkysten om til en turistmæssig guldkyst for såvel danskere som udlændinge.

For blot få uger siden offentliggjorde regeringen sit udspil ”Vækstplan for dansk turisme”, der især bygger på to hovedhjørnesten, nemlig storbyturisme og kystturisme. Derfor forventer de 11 kommuner langs vestkysten også at blive taget alvorligt som medspiller i et samarbejde, der også vil omfatte de tre regioner, der har berøring med vestkysten, diverse erhvervsfora samt ikke mindst regeringen, der forventes at bakke op om initiativet med midler og rammer.

– Alene det, at det kan lade sig gøre at rydde så mange kalendere på så kort tid viser, hvor alvorligt vi tager denne udfordring, fastslog Holstebros borgmester H.C. Østerby, da han bød dagens mange gæster fra nord og syd velkommen på Holstebro Rådhus.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Vestkyst-kommunerne griber regeringens turisme-udspil' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger