Gudstjeneste, tøndeslagning og pizza…

Gudstjeneste, tøndeslagning og pizza…

7. marts 2014 - kl. 0:03 - af

IMG_5871_600x250Det var menuen, da Albæk-Lyngså menighedsråd fejrede fastelavn onsdag 5. marts.

Sidst på eftermiddagen var der indkaldt til fastelavns-gudstjeneste i Lyngså kirke, og her havde medarbejderen ved kirken, Tina Houmann, pyntet stolebænkene med farvede fastelavnsris, der dannede en festlig ramme om de 92 børn og voksne, hvor rigtig mange var i finurlige og gennemtænkte udklædninger.

Sognepræst Helge Morre Pedersen fortalte kirkegængerne om flæskemandag, hvide tirsdag og askeonsdag, samt om fasten der skulle vare 40 dage, og hvor man helst ikke måtte spise ret meget.

Det hele blev koblet sammen med livets træ, som man jo også kunne sige, Jesus var. Han var jo en mystisk person, der gemte sig bag en maske. Ikke nogen synlig maske, men forstået på den måde at han havde nogle evner, som folk ikke kunne se.

Og netop livets træ blev sognepræsten midt i gudstjenesten klædt ud som. Børnene ventede spændt på, hvordan sognepræsten skulle klædes ud, for han havde i starten af gudstjenesten fortalt, at han skulle klædes ud. Ved hjælp sin kone, Esther Pedersen, blev han iklædt en dragt og dukkede pludselig op som et træ, og nu blev børnene stillet nogle opgaver om livets træ, som de havde en del fornøjelse af.

I forbindelse med sognepræstens udklædning og det at gemme sig bag en maske, blev der sunget en fastelavnssang på 6 vers. Ikke den som vi kender, men første vers lyder sådan her.

Fastelavn er mit navn! Maske man nu bærer, gemmer sig bag skæg og pjat og bliver rigtig sære.

Gudstjenesten sluttede med salmen om livstræet: Der er så meget, der kan trykke.

Spisning og tøndeslagning
I Lyngså kirkehus havde menighedsrådets aktivitetsudvalg sørget for pizza til alle, som især børnene bifaldt med stor appetit, og efter spisningen kom der gang i tøndeslagningen.

Selv om der var mange børn om at tæske løs på tønden, så viste den sig at være solid og holdbar. Endda så holdbar at en voksen forælder måtte træde til og give den nogle ordentlige bask, for at børnene kunne gøre en ende på det hele, for alle skulle jo gerne hjem og se fodboldlandskampen mod England i tide. Det lykkedes 8 årige Simon Jørgensen at få tønden slået i stykker, og han blev kåret som konge. Det hele blev i familien, for hans 4 årige lillebror Mathias E. Jørgensen blev dronning.

Livets træ
Sognepræstens udklædning skulle i alt bruges en halv time i kirken. Fru Esther havde fremstillet dragten og brugt mindst 5 timer på fremstillingen. Esther Pedersens far var bager, og for at udklædningen skulle blive siddende, havde hun brugt hendes fars gamle bagerhue til at lime selve dragten på, og det lykkedes præsten at styre det hele uden fejl.

Kom ikke og sig, der ikke bliver gjort noget frivilligt arbejde for børnene i kirkesognet.

IMG_5867_600x400 IMG_5873_600x400 IMG_5881_600x400 IMG_5882_600x400 IMG_5883_600x400 IMG_5886_600x400 IMG_5887_600x400 IMG_5893_600x400 IMG_5894_600x400

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

IMG_5869_400x600 IMG_5870_400x600 IMG_5874_400x600 IMG_5875_400x600 IMG_5879_400x600 IMG_5884_400x600

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Gudstjeneste, tøndeslagning og pizza...' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER