To ejendomme ved Hørby fra landzone til byzone

To ejendomme ved Hørby fra landzone til byzone

4. marts 2014 - kl. 10:09 - af

Hoerby_600x250Ejerne af to ejendomme på Hjørringvej ved Hørby har anmodet kommunen om at måtte udarbejde en lokalplan, så ejendommene kan overføres fra landzone til byzone. I dag er en del af ejendommene beliggende i byzone. Derved kan et ulovligt opført skur samtidig blive lovliggjort.

Anmodningen er på som åben sag på møde i Plan- og Miljøudvalget i dag.

Center for Teknik og Miljø modtog sidste år en klage over opstilling af en lastbilcontainer på den ene ejendom. Der har siden været drøftelser herom, og hvad der kan og bør ske. De to ejere har så valgt i fællesskab at anmode om at kunne ændre fra land- til byzone.

Om de juridiske konsekvenser hedder det, at skuret er ulovligt opført, fordi der ikke er givet landzonetilladelse til det. I Planloven findes en undtagelse for udhuse under 50 m2, der opføres i tilknytning til enfamiliehuse eller sommerhuse, men Miljø- og Naturklagenævnet har tidligere slået fast, at det alene gælder ved tilknytning til en landzonebolig og ikke i tilknytning til boliger i byzone. Der vil derfor kunne stilles krav om lovliggørelse af forholdet, og hvis der ikke gives tilladelse til udarbejdelse af en lokalplan, vil forholdet skulle lovliggøres på anden vis.

Det påpeges fra kommunal side, at det, hvis det gives tilladelse til at lovliggøre forholdet via en lokalplan, kan udløse præcedens i andre lignende sager, hvor der er tale om ejendomme med blandede zoneforhold.

Der findes i dag ingen gældende lokalplan for de to implicerede ejendomme, og den overordnede anvendelse er såkaldt centerområde. Der skal tillige udformes et kommuneplantillæg, da landzonearealerne ikke ligger i et af kommuneplanens rammeområder.

Det indstilles fra direktøren med ansvar for Teknik og Miljø, at Plan- og ;Miljøudvalget beslutter, at der gives tilladelse til at igangsætte lokalplanlægning, så arealerne for de to ejendomme kan overføres til byzone, hvorved også det ulovligt opførte skur kan godkendes.

Tekst af Per Rye

 

 

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'To ejendomme ved Hørby fra landzone til byzone' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER