25. Samler- og byttemesse en succes

25. Samler- og byttemesse en succes

4. marts 2014 - kl. 16:33 - af

IMG_5778_600x250Lørdag 1. marts var det 25. gang Østvendsyssel Frimærke- og Møntklub afviklede Samler- og Byttemesse på Hjallerup skole. Lige fra starten var der tryk på for at komme ind i lokalerne, og som en samler med to dokumentmapper i hænderne sagde: – Så er det forår venner – det sker, når vi hvert år skal herud. Og for ham var det virkelig forår. Han havde set frem til dagen længe og var bestemt også aktiv ved alle standene, samt på den senere auktion.

Omkring 300 samlere og andet godtfolk gik både mønter, frimærker og postkort igennem ved de 10 fremmødte handlere, plus de private, der sad ved bordene og byttede og handlede, med de fremmødte.

Ved auktions- og formidlingssalget var det en dansk 1 øre fra 1881, der var det store trækplaster. I bedste kvalitet i 1991 kostede mønten kr. 14.000 -, mens den i 2011 var steget til kr. 30.000 -. Mønten i Hjallerup var af en noget ringere kvalitet, og auktionarius Jørgen Ø. Andersen opråbte den til kr. 7.995 -. Straks røg 3 skilte i vejret, men de to fortrød med det samme, da de så, der var konkurrence, og det var en glad nordjysk køber, der fik mønten med hjem til opråbsprisen, for nu kunne hullet i samlingen fyldes ud.

På auktionen deltog der 75 købere, der bød flittigt, og flere gjorde da også gode handler. Nogle havde næste forkøbt sig, i de mange store rodekasser, der vejede godt til, og en del af disse kunne købes for næsten ingen penge. Et par af køberne af disse rodekasser var store drenge, der var glade og lykkelige for at havde fået noget med hjem at kigge på til næsten ingen penge.

I bestyrelsen var der bred enighed om, dagen havde været en succes, og det var da også en træt formand, Jørgen Ø. Andersen, der satte sig på en stol og nød en stille kop kaffe, efter der var faldet ro over gemytterne, og oprydningen var i gang.

– Efter denne succesrige dag, hvor 86 % på auktionen blev solgt, så har vi bestemt mod på mere, og nordjyderne kan godt belave sig på, at vi kommer igen næste år. Men inden da har vi lige et par mødeaftener, vi skal have overstået. Den sidste ligger i Dronninglund 3. april, og så er det sommer, slutter formanden.

IMG_5779_600x400 IMG_5780_600x400 IMG_5781_600x400 IMG_5782_600x400 IMG_5783_600x400 IMG_5787_600x400

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af '25. Samler- og byttemesse en succes' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER