USA: Vintervejr skyld i stribe af skuffelser

USA: Vintervejr skyld i stribe af skuffelser

3. marts 2014 - kl. 12:25 - af

Spar-Nord_skilt_600x2501Ikke siden sommeren sidste år har den amerikanske økonomi leveret så mange skuffende nøgletal, som den gør i øjeblikket. En usædvanlig hård og langvarig vinter spiller imidlertid en afgørende rolle og gør de aktuelle nøgletal misvisende.

Siden midten af januar er andelen af negative overraskelser i de amerikanske nøgletal vokset og vokset. Det viser det såkaldte Surprise Index fra den amerikanske storbank Citigroup, der opgør antallet af positive og negative overraskelser fra den amerikanske økonomi set i forhold til konsensusforventningerne.

Blandt skuffelserne er blandt andet to arbejdsmarkedsrapporter, aktivitetsbarometre for industrien og byggeriet samt tal for detailsalget og bilsalget.

– Under normale omstændigheder vil så mange skuffelser helt berettiget skabe frygt for, om det amerikanske opsving er ved at tabe pusten, siger chefanalytiker i Spar Nord Christian Mose Nielsen.

– Men i det aktuelle tilfælde er det vores vurdering, at det hårde og langvarige vintervejr bærer en stor del af skylden for skuffelserne, fordi det periodevis har lammet dele af den amerikanske økonomi. Derfor forventer vi også, at de skuffende nøgletal er af midlertidig karaktér, fortsætter han.

Opsvinget fortsætter

Det hårde vintervejr i USA begyndte allerede i november og er fortsat ind i februar. Specielt januar og februar har været præget af ekstraordinære lave temperaturer og snestorme.

Ifølge Christian Mose Nielsen vil de amerikanske nøgletal sandsynligvis fortsætte med at være påvirket af vintervejret i den nærmeste tid. Men til gengæld forventer han, at nøgletallene for marts og april vil kompensere med tilsvarende, positive overraskelser.

– En del af de forbrugere, der ikke fik handlet en ny Ford eller en ny byggegrund i januar, vælger formentlig at handle i foråret i stedet, og dermed bliver en del af det forbrugsmæssige efterslæb indhentet, forklarer Christian Mose Nielsen og fortsætter:

– Og det betyder også, at vi skal hen til maj eller juni, før nøgletallene for den amerikanske økonomi igen giver troværdige indikationer på, hvordan den underliggende vækst udvikler sig.

Spar Nord forventer fortsat en underliggende væksttrend i amerikansk økonomi tæt på 3 procent. Banken forventer dog, at den amerikanske vækst i første kvartal 2014 bliver lavere – dels som følge af det hårde vintervejr og dels som følge af en lagerkorrektion efter et ekstraordinært stærkt andet halvår i 2013, der var præget af stor lageropbygning.

Om Spar Nord

Med flere end 360.000 kunder, cirka 1.500 medarbejdere og 76 lokale banker (filialer) over hele landet er Spar Nord blandt de største banker i Danmark. Banken har gennem finanskrisen hvert år leveret trecifrede millionoverskud og landede i 2013 et overskud før skat på 670 millioner kroner.

Spar Nord ejes af cirka 125.000 aktionærer.

For yderligere information se www.sparnord.dk

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'USA: Vintervejr skyld i stribe af skuffelser ' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER