Apoteket informerer om fiskeolie…

Apoteket informerer om fiskeolie…

2. marts 2014 - kl. 0:03 - af

apo1 600x250I den daglige kost får vi, hvis vi spiser alsidigt, alle de næringsstoffer, mineraler og vitaminer, som mennesket under normale omstændigheder har behov for.

I kroppens processer skal der bruges en række stoffer for at få det hele til at fungere. Nogle af disse stoffer kan vores organisme selv danne, medens andre – essentielle aminosyrer og essentielle fedsyrer, skal tilføres via føden. I vores fedtstofskifte indgår en lang række fedtsyrer, mættede såvel som umættede. Disse har betegnelser ud fra hvor de umættede forbindelser sidder i fedsyremolekylet, de vigtigste er omega 3 og omega 6 fedtsyrer. Omega 6 fedtsyrerne får vi fra dyrisk fedt, medens omega 3 hovedsaligt fås fra fede fisk og visse planter.

Spiser man fisk til frokost hver dag (en blanding af fede og magre fisk) eller spiser man fisk som hovedmåltid mindst to gange om ugen får man tilstrækkeligt med omega 3 fedtsyrer til at kunne danne de nødvendige ting i kroppen. Det er nok de færreste, der kan nikke ja til dette, og da er det godt, at der i dag findes en række gode produkter med fiskeolie, med et højt indhold af omega 3 fedtsyrer.

Fiskeoliekapsler er lavet af friskfanget fisk, og olien er behandlet under betingelser, som hindrer harskning (iltning) – harsk olie lugter og smager fælt, derfor gør producenterne sig store anstrengelser for at undgå denne harskning. De kvalitets produkter, som findes på apoteket indeholder en forholdsvis stor mængde omega 3 fedtsyrer pr kapsel, typisk 600 – 650 mg pr kapsel, anbefalet dosis er 600-1200 mg daglig til voksne.

For en tid siden var der stor debat i pressen om harske fiskeolier, forårsaget af en udsendelse på TV. Det viste sig, at der ikke var hold i påstandene om at det var dårlig kvalitet i kapslerne. Man havde ganske enkelt brugt en analysemetode, som ikke viste de korrekte resultater, hvilket også blev offentliggjort, men mange husker alligevel mest det med de harske fiskeoliekapsler. På europæisk plan har man fastsat grænser for hvor meget harskningsstoffer der må være i fiskeolie, og disse grænser har producenterne strammet yderligere i deres egen kontrol af produkterne, således der ikke er nogen nævneværdig harskning af fiskeoliekapsler.

Når man spiser fiskeolie er det en god ting ikke at spise eller drikke noget varmt samtidig, idet det får gelatinekapslen til at smelte for hurtigt, og kan give anledning til opstød, hvor man kan smage fiskeolien. Tag gerne fiskeoliekapslen til natten med et glas koldt vand, så undgår de fleste gener med fiskesmag.

Vil man gardere sig yderligere mod opstød, eller er det til børn findes der også specialprodukter på apoteket, som imødekommer disse ønsker.

God weekend Apoteket

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Apoteket informerer om fiskeolie...' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER