Farlig dværgbændelorm kan true din hund

Farlig dværgbændelorm kan true din hund

13. februar 2014 - kl. 13:37 - af

Hund_600x250Fødevarestyrelsen anbefaler, at alle hunde, der færdes frit i naturen, bør have ormekur hver fjerde uge. Det gælder især jagthunde, men også andre hunde som luftes i skoven, på stranden eller andre steder i natur med skov og krat, da det gør dem særlig udsatte for den farlige dværgbændelorm.

Parasitten er tidligere fundet på ræve i Sønderjylland, men er nu også fundet på hunde 100 km. længere mod nord, hvorfor Fødevarestyrelsen nu råder alle hundeejere over hele landet til at få ormebehandlet deres dyr.

”Dværgbændelormen er meget farlig for mennesker”, fortæller John Larsen, der er kontorchef for dyresundhed i Fødevarestyrelsen til dr.dk.

Bændelormen er ca. 1-3 mm lang, og den behøver to værter for at gennemfører sin livscyklus: En hovedvært og en mellemvært. Ved det voksne stadie af bændelormen, som findes i tarmen hos hovedværter f.eks. ræve, hunde, katte og mårhunde, hvor der kan findes tusinder af disse bændelorme uden at dyret påvirkes af dem, skal diagnosen og behandlingen sættes i gang hurtigst muligt, da smitten kan bæres videre til mennesker. Dette kan give nogle forandringer i organerne, som ligner ondartede svulster, og på nuværende tidspunkt er en person død som følge af denne bændelorm, oplyser Statens Seruminstitut.

 

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Farlig dværgbændelorm kan true din hund' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER