Farlig dværgbændelorm kan true din hund

Farlig dværgbændelorm kan true din hund

13. februar 2014 - kl. 13:37 - af

Hund_600x250Fødevarestyrelsen anbefaler, at alle hunde, der færdes frit i naturen, bør have ormekur hver fjerde uge. Det gælder især jagthunde, men også andre hunde som luftes i skoven, på stranden eller andre steder i natur med skov og krat, da det gør dem særlig udsatte for den farlige dværgbændelorm.

Parasitten er tidligere fundet på ræve i Sønderjylland, men er nu også fundet på hunde 100 km. længere mod nord, hvorfor Fødevarestyrelsen nu råder alle hundeejere over hele landet til at få ormebehandlet deres dyr.

”Dværgbændelormen er meget farlig for mennesker”, fortæller John Larsen, der er kontorchef for dyresundhed i Fødevarestyrelsen til dr.dk.

Bændelormen er ca. 1-3 mm lang, og den behøver to værter for at gennemfører sin livscyklus: En hovedvært og en mellemvært. Ved det voksne stadie af bændelormen, som findes i tarmen hos hovedværter f.eks. ræve, hunde, katte og mårhunde, hvor der kan findes tusinder af disse bændelorme uden at dyret påvirkes af dem, skal diagnosen og behandlingen sættes i gang hurtigst muligt, da smitten kan bæres videre til mennesker. Dette kan give nogle forandringer i organerne, som ligner ondartede svulster, og på nuværende tidspunkt er en person død som følge af denne bændelorm, oplyser Statens Seruminstitut.

 

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer
Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Farlig dværgbændelorm kan true din hund' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger