Tre spændende arrangementer på Hørby Efterskole

Tre spændende arrangementer på Hørby Efterskole

30. januar 2014 - kl. 12:07 - af

DSC_6349I løbet af foråret får Hørby Efterskole besøg af flere fremtrædende skolefolk, når der indbydes til to pædagogiske oplæg på efterskolen. Det handler om, at både professor dr. phil. Per Schultz Jørgensen fra Danmarks Pædagogiske Universitet og sociologen professor Thomas Ziehe fra Leibniz-universitet i Hannover lægger deres vej forbi Hørby.

Thomas Ziehe har en gang tidligere besøgt Hørby Efterskole – Thomas Ziehe, der gennem sin forskning og sit arbejde har haft hovedvægt på unges søge- og læreprocesser. En af hans pointer er, at i vor tid er de unges selv-verden det selvfølgelige omdrejningspunkt for de deres orientering. Der sker derfor umærkeligt en transformation til en ny samfundskultur, der fungerer som en underliggende overbevisning og indebærer en skjult normalitetsopfattelse.

Thomas Ziehes arbejde med forståelse af unge og ungdom i det moderne, har vundet indpas i den danske skolepolitik og har i høj grad haft betydning for og indflydelse på nyere dansk skoletænkning og læringstilrettelæggelse. Thomas Ziehe besøger Hørby Efterskole ved et åbent arrangement onsdag den 23. april.

Per Schultz Jørgensen har i mange år arbejdet med  undersøgelser af børn og unge, deres familieforhold, skole- og fritidsliv, sundhed –  og opfattelse af verden. Han holder foredrag om børn og unge og deltager i en lang række projekter, der sigter på at skabe bedre forhold for børn og unge i Danmark og internationalt. Grundlaget er et syn på børn, der bygger på FN´s Barnekonvention nemlig børns ret til beskyttelse, omsorg og deltagelse. Per Schultz Jørgensen besøger Hørby Efterskole torsdag den 6. marts, hvor skolen kl. 1900 inviterer inden for til oplæg og debat under temaet: ’Karakterdannelse giver børn livsmuligheder’.

En tredje gæst på Hørby Efterskole er også en af de prominente inden for skole og undervisning – nemlig undervisningsminister Christine Antorini (S), der mandag den 3. marts kommer på besøg. Her skal hun bl.a. følge, hvordan den daglige undervisning forløber på Hørby, og hører om de rammer efterskolen lægger til grund for sit pædagogiske virke.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Tre spændende arrangementer på Hørby Efterskole ' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER