Lysere tider fejres i Sæby Kirke på torsdag

Lysere tider fejres i Sæby Kirke på torsdag

28. januar 2014 - kl. 0:20 - af

Saeby kirke_600x25040 dage efter jul ligger kyndelmisse. I gamle dage holdt man Kjørmes-gilder ved kyndelmissetid. Det var sammenskudsgilder med mad som flæsk og ærter, og hvad der ellers egnede sig til at være opbevaret i tønder. Brændevin og dans til den lyse morgen (og det er jo sent i februar-måned) hørte sig også til. Selv for oldermanden, som netop denne dag kunne overdrage det ærefulde erhverv til en anden, hvis han ønskede det.

Dans og brændevin bliver der ikke på torsdag den 30. januar, hvor der i Sæby Kirke bliver fejret kyndelmisse. Til gengæld vil øjnene genskinne de mange smukke, levende lys, som kirken vil være oplyst af. Det er nemlig en gudstjeneste, hvor lysets komme til verden og til os alle skal fejres. Ja, at lyset har sejret over verdens mørke. Der tændes lys og høres udvalgte steder fra Bibelen i denne smukke aftenandagt. Kirkens lysglobe har denne aften en central plads, og alle kan komme til at tænde lys.

Kirkens kor medvirker også i gudstjenesten, hvor også musikken har en fremtrædende plads. Det er så smukt, at de i Sæby Kirke ikke kan vente helt til selve kyndelmissedagen, men altså markerer lysets sejr allerede på torsdag.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Lysere tider fejres i Sæby Kirke på torsdag' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER