Ambulanceudbud giver flere valgmuligheder

Ambulanceudbud giver flere valgmuligheder

27. januar 2014 - kl. 0:02 - af

Ambulance_600x250Når regionsrådet i slutningen af maj skal vælge leverandør af ambulancetjenesten i Region Nordjylland, får politikerne langt flere muligheder for at vælge mellem forskellige serviceniveauer.

Det fremgår af det udbudsmateriale, som netop er blevet offentliggjort. Ud fra erfaringerne fra den nuværende aftale er der blevet arbejdet hårdt for at gøre det nye udbud endnu bedre. Peter Larsen, konstitueret sundhedsdirektør ved Region Nordjylland, ser frem til at modtage tilbud fra leverandørerne ved udgangen af marts.

– Vi skal have mest mulig kvalitet og beredskab for pengene, og det har vi øget mulighederne for i dette udbud. Eksempelvis vil disponible ambulancer i nattetimerne kunne bruges til at køre patienter hjem fra hospitalerne, fortæller Peter Larsen.

Han fremhæver, at der i udbuddet stilles en lang række krav til kvalitet og kapacitetsudnyttelse. Det betyder, at ressourcerne bliver bedre udnyttet, og samtidig er der skabt grobund for at levere en langt bedre service til nordjyderne.

Responstid på mange måder
Et af de centrale punkter i udbuddet har været, at politikerne har ønsket en større palet af serviceniveauer at vælge imellem for den såkaldte ”Kørsel A”, som gælder de akutte og livstruende opgaver.

Her bliver udbudt en responstidsmodel, som det også er tilfældet i dag. Denne gang vil politikerne imidlertid modtage en lang række forskellige pristilbud fra hver leverandør alene på ”Kørsel A”, når de skal tage stilling til, hvem der fra 1. april 2015 og mindst fem år frem i tiden skal varetage ambulancetjenesten i Region Nordjylland.

Regionsrådsformand Ulla Astman (S) er glad for, at regionsrådet med det nye udbud får langt bedre muligheder for at sammensætte et ambulanceberedskab til den rette kvalitet og pris.

– Der har været mange diskussioner om, hvordan vi bedst sikrer borgerne hurtig ambulancehjælp. Nu får vi eksempelvis mulighed for at vælge en responstid, der tager hensyn til forskellige geografier, hvilket kan hjælpe i yderområderne. I sidste ende skal vi vælge den bedst mulige model for borgerne, men samtidig skal vi sørge for at prioritere pengene rigtigt.

De fire serviceniveauer i udbuddet
Ved Region Nordjyllands nuværende responstidsmodel må ambulancer i Region Nordjylland ved en ”Kørsel A” gennemsnitligt være fremme på 9 minutter og 12 sekunder hen over et kvartal. Denne responstid er også udgangspunktet for de fire udbudte serviceniveauer i det nye udbud. Her skal tilbudsgiveren også give priser på de forskellige serviceniveauer ved en responstid på 30 sekunder under og 30 og 60 sekunder over de 9 minutter og 12 sekunder.

1. Leverandøren skal overholde en gennemsnitlig responstid for hele Region Nordjylland på 9 minutter og 12 sekunder målt pr. måned eller pr. kvartal.

2. Leverandøren skal overholde en gennemsnitlig responstid opgjort pr. kommune på 9 minutter og 12 sekunder målt pr. måned eller pr. kvartal. Derudover må max. 2 % af alle kørsler målt pr. måned eller pr. kvartal overskride en responstid på 20 minutter.

3. Leverandøren skal overholde en gennemsnitlig responstid for hele Region Nordjylland på 9 minutter og 12 sekunder målt pr. måned eller pr. kvartal. Derudover må max. 2 % af alle kørsler målt pr. måned eller pr. kvartal overskride en responstid på 20 minutter.

4. Leverandøren skal overholde en gennemsnitlig responstid målt pr. måned eller pr. kvartal, hvor skadested er geografisk placeret i postnummer 9000, 9200, 9210, 9220, 9230, 9260 og 9400 på 9 minutter og 12 sekunder målt pr. måned eller pr. kvartal. For det øvrige Region Nordjylland skal leverandøren overholde en gennemsnitlig responstid på 9 minutter og 12 sekunder minutter målt pr. måned eller pr. kvartal. De to responstider opgøres separat.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Ambulanceudbud giver flere valgmuligheder ' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER