Gratis medicingennemgang for type-2 diabetikere

Gratis medicingennemgang for type-2 diabetikere

26. januar 2014 - kl. 1:21 - af

apo1 600x250Hver tredje diabetiker tager ikke sin medicin korrekt. Det kan have alvorlige konsekvenser. Derfor tilbyder apoteker landet over sammen med Diabetesforeningen en gratis medicingennemgang til type 2- diabetikere. På Sæby Apotek laver vi disse gennemgange tirsdag d. 4. og onsdag d. 5. februar, tilmelding er nødvendig og der er et begrænset antal pladser.

En ulykke kommer sjældent alene hedder det sig, og når det gælder type-2 diabetes er det ikke helt skævt. Langt de fleste der har Type-2 diabetes tager medicin for en eller flere yderligere lidelser. De mange forskellige typer medicin, der skal til for at behandle lidelserne, har en tendens til at skabe rod i medicinskabet. Endnu bedre (værre) bliver det hvis man ved siden af tager kosttilskud. Tager man ikke medicinen rigtigt, eller får man en uhensigtsmæssig type medicin har det store konsekvenser for ens velbefindende.

I forbindelse med en DR kampagne om danskernes medicinforbrug lavede landets apoteker gratis medicingennemgange for alle typer medicinbrugere. Det samlede resultat af medicingennemgangene viste at der var problemer med medicinen for 94 % af deltagerne, næsten 70 % blev anbefalet at tage kontakt til egen læge for at få ændret eller stoppet medicineringen. Vi ved desuden fra tidligere undersøgelser at det specielt er mennesker med kroniske lidelser der har problemer med at holde styr på medicinen. Både fordi der er mange forskellige slags og det kan være svært at holde styr på hvorfor og hvornår man skal tage medicinen, men også fordi medicinen skifter udseende og der er mange forskellige læger inde over behandlingen.

Det er på den baggrund at Diabetesforeningen og apotekerne sætter fokus på Type-2 diabetikeres medicinanvendelse. Hvis Type-2 diabetes ikke behandles korrekt, kan det give alvorlige følgesygdomme, blandt andet hjerteproblemer, nyrelidelser og øjensygdomme.

Tilbuddet om gratis at få gennemgået sin medicin gælder Type-2 diabetikere, der tager mere end 5 slags medicin. Tilmelding sker på apoteket, enten ved personlig eller telefonisk henvendelse efter først til mølle princippet. Ved medicingennemgangen er det vigtigt at man medbringer al den medicin man bruger, også vitaminer og andre kosttilskud. Apotekets farmaceut gennemgår, sammen med brugeren, medicinen og vurderer om der kan forbedres på behandlingen eller hjælper med at finde ud af hvordan medicinen skal tages for at have bedst effekt.

For yderligere information kontakt venligst

Apoteker
Preben Jeppesen Sæby Apotek
tlf. 98461017

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Gratis medicingennemgang for type-2 diabetikere' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER