
Ideer fra Drivkraft 14 gør en forskel
25. januar 2014 - kl. 11:27 - af Henrik Christensen (web-redaktør)
Folkene bag Drivkraft 14 har nu evalueret sidste uges to intense arbejdsdage i Arena Nord, hvor 560 unge præsenterede deres løsninger på udfordringer stillet af seks lokale virksomheder. Tilbagemeldingerne fra de deltagende virksomheder har bl.a. lydt på, at de alle fik nye, kreative og skæve ideer med sig hjem. På Drivkraft 14 blev følgende seks virksomhedsvindere kåret:
Det Musiske Hus’ udfordring lød: ”Hvordan bliver Det Musiske Hus et sted for unge?”. Vindergruppen sammensatte et koncept, som de kalder ’Young Life”. Arrangementschef fra Det Musiske Hus, Kasper Bonde Petersen, begrunder valget af vindergruppen med, at ’Young Life’ fik essensen af det hele med i deres koncept, som omhandler involvering, fællesskab og indretning. ’Young Life’ er tænkt som en klub, man kan blive medlem af, og hvor unge bl.a. kan opnå rabatter og få nyheder før alle andre.
Hos B6, hvor udfordringen var at øge salget af engangsvaskeklude, var det ideens realiseringspotentiale, som afgjorde beslutningen. Vindergruppen udviklede deres produkt ’Mini Clean’ i to forskellige variationer. En fugtig engangsvaskeklud, indpakket i en fugtighedsbevarende folie, der henvender sig til børnefamilier, og en engangsvaskeklud indeholdende bakteriedræbende væske, der henvender sig til både det yngre og det ældre segment. Fælles for begge produkter er, at vindergruppen har minimeret den oprindelige størrelse af engangsvaskekluden, idet den skal være praktisk og transportabel. Mette Jensen, økonomidirektør hos B6 udtaler: ”Vi glæder os til at arbejde videre med alle ideerne, og vi vil takke alle arrangører, drivere og deltagere for to fantastiske dage”.
Strandby Net fik ligeledes masser af ideer med sig hjem. Udfordringen var at videreudvikle på en gynge til seks personer, som primært skal sælges til institutioner og offentlige legepladser, samt komme med forslag til hvordan gyngen kan markedsføres internationalt. De unge foreslog bl.a., at gyngen med småjusteringer kan bruges til børn med fysiske funktionsnedsættelser, i svømmehaller eller på forhindringsbaner m.m. Der var også forslag til mange navne, som Strandby Net kan bruge i forbindelse med deres internationale markedsføring af gyngen. Bl.a. foreslog vindergruppen navnet ”Fun 2 Swing”.
Nordjyske Banks udfordring lød: ”Hvordan bliver Nordjyske Bank til de unges bank?”. Vindergruppen foreslog konceptet ”Cross-works”, hvor de unge får tildelt et kundekort, som giver rabatter i byens butikker. Det unikke i dette koncept er, at der er indtænkt elementer som tilgodeser både de unge, Nordjyske Bank og deres samarbejdspartnere. Anne Blegvad udtaler, at banken netop nu bruger de mange ideer fra Drivkraft 14 til input i deres ungekoncept.
Vinderen af Lyngsaas udfordring ”Hvordan får Lyngsaa skabt en stærk og troværdig profil?” var gruppen, som foreslog Lyngsaa at indgå i et samarbejde med Mærsk. Ideen er, at Lyngsaa skal stå for belysningen på et Mærsk skib, som skal fungere som ambassadør for Lyngsaas produkter. Marketings direktør Mark Chemnitz fra Lyngsaa udtrykker stor begejstring for de unges engagement og kreativitet under Drivkraft 14.
Vinderløsningen på Vestergaard Marine Services udfordring ”Hvad skal få flere unge til at vælge en erhvervsuddannelse?” var gruppen, der foreslog at oprette en Maritim EUX uddannelse i Frederikshavn. Gruppen tror på, at den forestående havneudvidelse og væksten i de maritime virksomheder vil skabe efterspørgsel på kvalificeret arbejdskraft. De unge er overbeviste om, at Frederikshavn kan blive Maritim- og Offshoreindustriens hovedstad ved at udnytte synergien mellem et driftigt erhvervsliv og unge, der gennem en EUX uddannelse opnår både et højt håndværksmæssigt fagligt niveau samt stærke almene kompetencer. Peter Nørgård, teknisk direktør i Vestergaard Marine Service, finder gruppens idé meget relevant, idet den sætter fokus på behovet for at gøre de erhvervsfaglige uddannelser interessante samtidig med, at den kan løfte virksomhedernes udfordring med at finde kvalificeret arbejdskraft.
Virksomhederne var alle begejstrede for at være med i Drivkraft 14, og ikke mindst opleve den gode stemning og se de unge arbejde seriøst med virksomhedernes udfordringer i andre rammer end de vante. Ikke kun fordi virksomhederne har fået konkrete ideer med sig hjem, men også fordi de har fået kontakt til nogle unge ambassadører, som de kan samarbejde med fremadrettet. Med afsæt i virksomhedernes tilbagemeldinger kan Niels Christian Andersen, Ungeenheden, konkludere, at Drivkraft 14 har opfyldt flere af sine målsætninger bl.a. ved at knytte de lokale virksomheder sammen med de unge med det formål, at de unge kan se muligheder i deres uddannelsesvalg.
Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.
Anbefal artiklen via e-mail
Email en kopi af 'Ideer fra Drivkraft 14 gør en forskel' til en bekendt