No Name på besøg hos Østvendsyssel Y’s Men’s Club

No Name på besøg hos Østvendsyssel Y’s Men’s Club

24. januar 2014 - kl. 0:07 - af

DSC01410Østervrå KFUM- og K ’s ungdomsklub, No Name, var inviteret på besøg hos Østvendsyssel Y´s Men’s Club i Klosterfløjen ved Sæby Kirke i anledning af, Y’s Men’s klubberne i Danmark holder en kampagne i uge 4 – kaldet ”Week4you”.

Formålet med denne kampagne er, at hverve nye medlemmer til de enkelte Y’s Men’s klubber i Danmark samt at udbrede kendskabet til, at Y’ Men’s klubberne yder økonomisk støtte til kirkelige og velgørende formål – både lokalt, nationalt og internationalt.

Østvendsyssel Y’s Men’s Club har sidste år bl.a. ydet økonomiske støtte til den store ungdomsfestival Wonderfull Days i Hjørring, som ungdomsklubben No Name deltog i, og nogle af klubbens medlemmer skulle i løbet af aftenen fortælle om deres oplevelser på festivalen, og hvad de fik ud af at være en del af et sådan arrangement.

Aftenen startede med spisning og masser af hyggesnak ved bordene mellem de unge og de mere modne Y´s Men. Derefter fortalte de unge om deres oplevelser ved at deltage i festivalen Wunderfull Days i Hjørring i sommer. Festivaldeltagerne var fra 13 – 19 år og fra KFUM – og K klubber i Danmark og nogle andre nationaliteter, bl.a. Indien og Palæstina.

Hver morgen til morgenandagten på festivalen blev dagens tema sat op. Det kunne være næstekærlighed, dåben, eller hvordan tror jeg som kristen. Disse emner blev snakket igennem på de enkelte camps, og sidst på dagen til aftenandagten blev emnerne endeligt rundet af – det gav en god afslutning på dagen.

På Wonderfull Days foregik mange aktiviteter, som alle havde til formål at skabe fællesskab mellem festivalens deltagere både aldersmæssigt og på tværs af klubberne. Især høvdingebold og fodboldturneringer var gode aktiviteter til at skabe fællesskab. Særligt fremhævede de unge også fællessang for alle festivalens deltagere, og det kender Y’s Men også til – fællessang så taget letter.

Om aftenen, på den store scene, spillede også kendte festival-bands, hvilket skabte rigtig festivalstemning.

De unge fortalte om deres klubaftener, hvor de kunne have fællesspisning, bibeltema aften, virksomhedsbesøg eller udflugt på programmet. Som tak for deres bidrag denne aften fik de overrakt en stor æske chokolade, som medlemmerne kunne hygge sig med ved næste klubaften.

Så fortalte Jens Erik fra Y’s Men bevægelsen i Region Danmark. Der er ca. 3.700 medlemmer og på verdensplan ca. 32.000 medlemmer, fordelt på 70 nationer. Y’s Men’s bevægelsen er et kristent fællesskab, hvor man støtter kirkelige og velgørende formål. Der ydes både penge til de lokale kirkelige klubber og til projekter i udlandet. Østvendsyssel Y’s Men’s Club skaffer midler ved salg af brænde, uddeling af kirkeblade, græsslåning, og til Wonderfull Days havde flere af klubbens medlemmer været frivillige hjælpere i forplejningen af lejrdeltagerne.

Klubaftenerne hos Y’s Men’s kan bestå af et besøg af en foredragsholder, et virksomhedsbesøg, en tur i det grønne, en udflugt eller en festaften med spisning. Dertil bemærkede en af de unge gæster: Det ligner altså meget vores klubprogram. Hvortil en af Y´s Men svarede: ”Mange af os Y´s Men er jo også gamle KFUM og K’er, og det er vi stadig væk”.

Resten af aftenen hyggede de unge og de gamle KFUM – og K’er sig med hinanden.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'No Name på besøg hos Østvendsyssel Y’s Men’s Club' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger