Forkert brug af sociale medier kan koste dyrt

Forkert brug af sociale medier kan koste dyrt

22. januar 2014 - kl. 0:03 - af

Frederikshavn_kommune_600x250Medarbejderne i Frederikshavn Kommunes brug af Facebook skal reglsættes. Det foreskriver en ny medarbejderpolitik om brug af sociale medier.

En arbejdsgruppe, nedsat af HovedMED, har udarbejdet en politik for adfærd på sociale medier.

Politikken handler ikke om, hvorvidt man må benytte sociale medier som privatperson i arbejdstiden – det er en ledelses opgave at forholde sig til det. Målet har været, at formulere en personalepolitik, der beskriver Frederikshavn Kommunes holdninger til god adfærd, når medarbejderne ”færdes” på de sociale medier. Det drejer sig om adfærd både i forhold til arbejdspladsen/lederen/kollegerne/politikerne og i forhold til borgerne.

Grundholdningen er, at man som medarbejder også i privatlivet er repræsentant for Frederikshavn Kommune, står der i punktet på dagsordene til økonomiudvalgets møde.

Det er understreget, at uhensigtsmæssig adfærd faktisk kan få ansættelsesretlige konsekvenser, jf. gældende regler. Det er også understreget, at formulering af en politik for området på ingen måde er et forsøg på at indskrænke medarbejdernes ytringsfrihed, men at det er formulering af Frederikshavn Kommunes opfattelse af, hvad man forventer af medarbejderne mht. ordentlighed og god adfærd, når de bruger sociale medier.

Kommunaldirektøren indstiller, at Økonomiudvalget på mødet onsdag, anbefaler byrådet, at Politik for adfærd på Sociale Medier godkendes.

En kommentar til “Forkert brug af sociale medier kan koste dyrt” under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

En kommentar til “Forkert brug af sociale medier kan koste dyrt”

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Forkert brug af sociale medier kan koste dyrt' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER