Her har boligejerne genvundet det tabte

Her har boligejerne genvundet det tabte

18. januar 2014 - kl. 14:36 - af

Spar-Nord_skilt_600x2501Priserne på boligmarkedet er i flere af landets regioner på vej tilbage til niveauet fra før finanskrisen. Men der er fortsat store regionale forskelle: I Nordjylland er boligpriserne kun fem procent fra at være tilbage på toppen, mens de i Region Sjælland ligger 34 procent under før krise-niveau.

Mens priserne på boligmarkedet i de fleste af landets regioner er på vej tilbage til før krise-niveau, sakker Region Sjælland stadig bagud.

I Nordjylland er priserne på parcel- og rækkehuse nu kun fem procent under toppen fra før finanskrisen. Mindre positivt ser det ud for Region Sjælland, hvor boligpriserne på samme boligtype stadig ligger 34 procent under topniveauet fra før krisen. Det viser en ny undersøgelse lavet af Spar Nord på baggrund af de nyeste tal fra Realkreditrådet.

Ifølge Spar Nords cheføkonom Jens Nyholm er udsigterne ikke særlig lyse for store dele af det sjællandske boligmarked, og mange steder vil der sandsynligvis gå lang tid, før det tabte er indhentet:

– Boligejerne i Region Sjælland købte dyrt før krisen og har efterfølgende set nogle af de største prisfald i landet. Samtidig er det svært at få øje på hverken demografi eller konjunkturmålinger, der peger i retning af en snarlig korrektion. Og det stiller ikke sjællænderne i en særlig gunstig situation, når det handler om at få genvundet det tabte, siger Jens Nyholm og fortsætter:

– Det betyder alt andet lige, at teknisk insolvens er en tilstand, som især boligejere i Region Sjælland må forholde sig til. For hvis din bolig kun kan sælges for en pris, der er langt lavere, end det du købte og belånte den til, så kan du være stavnsbundet til bopælen, indtil priserne har rettet sig op, eller tabet på anden vis er blevet tåleligt for din økonomi, siger han.

Større byer bedst stillet
Mens boligpriserne i Region Nordjylland og Region Midtjylland ligger henholdsvis fem og 13 procent fra toppen, er Region Hovedstaden og Syddanmark henholdsvis 24 og 17 procent fra at være tilbage på topniveau. Alligevel peger Jens Nyholm på Hovedstaden som den region, der er bedst stillet, mens billedet er lidt mere broget for region Syddanmark:

– Før krisen blev priserne skruet voldsomt op især i hovedstadsområdet, og derfor har vi også efterfølgende set, at faldet blev tilsvarende større. Til gengæld omsættes husene meget hurtigere i hovedstaden, der både har demografien og konjunkturudsigterne med sig. Et stort fald kan derfor hurtig korrigeres tilbage. Det gælder også andre større byer i Danmark, herunder primært Århus, Aalborg og Odense, men man skal ikke langt væk fra bycentrene, før udsigterne bliver mindre gunstige, siger han og tilføjer afsluttende:

– Boligpriserne kan således godt korrigeres tilbage til før krise-niveau i de enkelte regioner, men det vil sandsynligvis dække over, at priserne i de større byer stiger til nye højder, mens resten af regionen fortsat halter voldsomt efter, tilføjer han.

Om Spar Nord
Med 335.000 kunder, cirka 1.500 medarbejdere og 78 lokale banker (filialer) over hele landet er Spar Nord blandt de største banker i Danmark. Banken har gennem finanskrisen hvert år leveret trecifrede millionoverskud og landede i 2012 et overskud før skat på 290 millioner kroner. Spar Nord ejes af flere end 125.000 aktionærer

For yderligere information se www.sparnord.dk

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Her har boligejerne genvundet det tabte ' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER