Frederikshavn Kommune på messe for Unge i Aalborg

Frederikshavn Kommune på messe for Unge i Aalborg

17. januar 2014 - kl. 14:40 - af

Frederikshavn_kommune_600x250Frederikshavn, Hjørring og Rebild kommuner er igen i år gået sammen for at ”Linke de unge til fremtiden” på messen: Uddannelse uden grænser i Aalborg den 21. og 22. januar.

Der kommer unge fra hele regionens Ungdomsuddannelser på messen, og de vil blive tilbudt hjælp til at begå sig i den digitale verden af ydelser og få et indblik i, hvilke muligheder der er for at uddanne sig i en kommune.

Ud at møde de unge
Kommunerne deltager på messen for at komme ud at møde de unge, der hvor de unge er. Hvis de unge vil søge SU eller bestille et buskort, er det obligatorisk at gøre det digitalt, så har de ikke styr på NemID og de digitale løsninger, kan de risikere at komme for sent eller helt miste de ydelser, de er berettigede til.

Afdelingsleder Gitte Munk, Frederikshavn Borgerservice siger:
”Vi vil meget gerne være på forkant i vores Borgerservice og hjælpe de unge så meget som muligt med at blive digitale. Det handler om at nå de unge i det forum, de er, og forberede dem på fremtiden, så de undgår at miste de ydelser, de har ret til”.

Ud over fokus på NemID og selvbetjening har kommunerne i år også fokus på de mange muligheder for at uddanne sig i en kommune. “Jeg vidste ikke at man kunne blive uddannet mekaniker i min kommune” siger Borgerservicemedarbejder Malene Funder fra Hjørring Kommune. Vi har 3 kontorelever med på messen, der kan fortælle interesserede om deres uddannelse.

Borgerservice rykker ud
Den kommunale Borgerservice rykker ud på messen.

”Vi kan både vejlede de unge i de digitale selvbetjeningsløsninger og fortælle dem om jobmuligheder” siger Borgerservicemedarbejder Tine Larsen, Rebild Kommune. ”Der vil også være en konkurrence om Digital Post, som bliver obligatorisk fra november, hvor de unge kan teste deres viden om digital post og vinde biografbilletter”.

Programmet for messen er derfor både generel og individuel vejledning af de unge. Målet er, at de unge bliver “Linket til fremtiden”, så de er klar til at møde den, både økonomisk og uddannelsesmæssigt. Det er samarbejdet mellem de 3 kommuner, der gør den individuelle vejledning mulig, fordi der på den måde er flere ressourcer tilstede.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Frederikshavn Kommune på messe for Unge i Aalborg' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER