Ny strukturplan hos Danish Crown koster arbejdspladser

Ny strukturplan hos Danish Crown koster arbejdspladser

16. januar 2014 - kl. 19:59 - af

DC Slagteri_600x250Danish Crown lukker afdelinger mere end 800 kan miste jobbet.

Det er konsekvensen af den strukturplan for den danske del af koncernen, som bestyrelsen vedtog torsdag morgen.

Strukturplanen betyder blandt andet, at bestyrelserne for Danish Crown og datterselskabet Tulip Food Company har indstillet til, at Danish Crowns udbeningsafdeling i Faaborg og Tulips produktion af færdigretter ligeledes i Faaborg lukkes, fordi produktionen i sin nuværende form ikke er konkurrencedygtig. Lukningerne betyder fyring af 470 medarbejder.

”Vi har brugt de seneste måneder på at vende alle sten for at finde ud af, hvordan vi ansvarligt løser den aktuelle udfordring med overkapacitet og samtidig fastholder et skarpt fokus på omkostningerne i den danske del af produktionen”, fortæller koncernchef i Danish Crown, Kjeld Johannesen, i en pressemeddelelse.

Derudover risikerer 350 medarbejdere på tre af Danish Crowns slagterier i Sæby, Skærbæk og på Bornholm at miste deres job. De 350 arbejdspladser er i spil som følge af forhandlinger med medarbejderne og andre interessenter om en mere bæredygtig omkostningsstruktur.

»Det er ikke nogen hemmelighed, at slagteriet på Bornholm har været i kikkerten længe, fordi det ganske enkelt koster væsentligt mere per kilo kød, vi producerer på øen. Men vi er også meget opmærksomme på både de lokale arbejdspladser og den kortest mulige transport af slagtedyrene. Derfor vil vi sammen med medarbejderne og politikerne se på, om vi kan finde andre løsninger, der gør produktionen på Bornholm økonomisk bæredygtig. På den måde håber vi at kunne bevare slagteriet og arbejdspladserne,« siger CEO for Danish Crown Pork Jesper Friis.

Den samme udfordring gør sig gældende, når det handler om soslagtninger i Danmark. I dag slagter Danish Crown søer på slagteriet i Sæby, hvor søerne udgør en mindre del af produktionen, og i Skærbæk, som er et rent soslagteri.

”Vi skal naturligvis kunne tage imod andelshavernes søer, når de skal slagtes. Men især i Skærbæk er det omkostningstungt og ikke konkurrencedygtigt, og det skal vi se på med strategisk sigte. Enten skal vi minimere aktiviteterne, eller også skal produktionen gennemføres smartere og billigere”, siger Jesper Friis. Gennem de seneste godt fem år er produktionen af slagtesvin i Danmark faldet med over 20 procent.

”Vi har ikke på forhånd lagt os fast på, hvordan vi tilpasser kapaciteten, men vi ved, det drejer sig om ca. 350 medarbejdere, der vil blive berørt. Derfor er det her et ønske om en oprigtig dialog om, hvordan vi kan strukturere produktionen, så færrest muligt mister deres arbejde. Der er en række forskellige løsninger på anlæggene, og det skal vi i løbet af de næste uger drøfte med medarbejderne”, forklarer Jesper Friis, som understreger, at behovet for en mindre slagtekapacitet er til stede allerede fra februar i år. I efteråret afviste de ansatte i Danish Crown en model, der ville have medført en betydelig lønnedgang, men samtidig kunne have afværget fyringer. De penge, som slagterikoncernen sparede på lønnen, skulle have været placeret i en fond, som skulle have finansieret stalde til flere svin.

Grunden til den nye fyringsrunde er netop mangel på slagtesvin, som gør, at Danish Crown har en overkapacitet på sine slagterier.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Ny strukturplan hos Danish Crown koster arbejdspladser ' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger