Vi krakker krudt og kager på nettet…

Vi krakker krudt og kager på nettet…

25. december 2013 - kl. 0:02 - af

Vi planlægger nytårsbraget langt før, vi overhovedet har overstået julen, og i december skal der helst masser af sødt på bordet. Det er det billede, man får af danskerne, hvis man kigger på listen over de søgeord, der topper på Krak i december sammenlignet med november. Øverst på listen over søgeord ligger fyrværkeri og bagerforretninger nemlig, men også nytårsmenuen ligger højt på listen.

”Tallene afspejler at danskerne går meget op i nytårsaften og giver den gas med både fyrværkeri og en god nytårsmenu. Derudover er det jo kun fra 1. december, at man må sælge fyrværkeri til private” siger Stefan Kercza, administrerende direktør hos Eniro Danmark, der bl.a. står bag landets to største lokale søgetjenester, Krak og De Gule Sider. Han bemærker også at 60 procent af søgningerne foretaget i december er lokale.

”Selvom danskerne er nogle af dem der handler allermest på nettet, bruges Krak også i høj grad også til at finde frem til de lokale forhandlere,” siger han.

Vores nordiske naboer søger juletræer
Hos vores nordiske naboer er fyrværkeri derimod slet ikke med i top ti over søgeord, der stiger i december. Her er man mere optaget af, hvor man kan skaffe en af de mest essentielle genstande til juleaften – juletræet. I både Sverige og Norge er det det søgeord, der stiger mest i december, mens det i Danmark ligger på en tredjeplads.

Årets julegavehits: Fodbehandlinger og designervarer fra Marc Jacobs
Og så bemærker Stefan Kerza en anden sjov tendens i statistikken:
”I top ti over søgeord, der topper i december finder man også fodbehandling og designermærket Marc Jacobs. Det kan måske sige noget om, hvilke gaver, der kommer til at ligge under træet juleaften,” siger han.

Søgninger som trender mest i december i Danmark
Fyrværkeri
Bagerforretninger
Juletræer
Fodbehandling
Nytårsmenu
Marc Jacobs
Træfældning
Slamsugning
Transportfirmaer
Vinduespudsere

Søgninger som trender mest i december i Sverige
Juletræer
Lægehus
Snerydning
Trykkerier
Legetøj
Systembolaget
Bilsyn
Trævarer
Boligformidling
Juletallerken

Søgninger som trender mest i december i Norge
Juletræer
Kitchen (butikskæde med køkkenartikler)
Fotobutik
Parfumeri
Norwegian
Aces shops (butikskæde med kosmetik)
Mester Grønn (blomsterbutik)
Glassmagasinet (storcenter)
Snerydning
Sport1

*Tallene bygger på søgninger på Krak.dk, Eniro.se og gulesider.no i december sammenlignet med de sidste to uger af november.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Vi krakker krudt og kager på nettet...' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER