Butikker på nettet frygter fremtidens byttekaos

Butikker på nettet frygter fremtidens byttekaos

23. december 2013 - kl. 11:06 - af

Både store og små e-butikker frygter kaos og snyd efter indførsel af nye bytteregler, skriver EPN.dk

I år forventes danskernes julehandel via internettet at overstige en milliard kroner. Dansk Erhverv vurdere, at i alt vil danskerne købe for 1,2 mia. kr., dvs. ca. 300 mio. mere end sidste år. Så det skal internetbutikkerne nyde, så længe det vare.

For en række nye og meget uklare EU-regler for returnering af varer købt over nettet, som Folketinget netop har tilføjet dansk lov, ventes at skabe stort kaos og mulighed for snyd fra næste år.

Ifølge Børsen træder reglerne i kraft fra juni, og både Dansk Erhverv og Foreningen for Dansk Internet Handel frygter, at de vil føre til et enormt byttekaos, der især vil ramme mindre detailhandleres lyst til at ekspandere på nettet.

En af de nye regler giver forbrugerne ret til at returnere de købte varer, selv om de reelt har været brugt, dog mod en reduktion i købsprisen.

Samtidig gør en ny lov det pligtigt, at butikkerne returnerer kundens penge, så snart vedkommende kan dokumentere, at varen er sendt retur. Det gør, at sælgeren så ikke længere kan vente til varen er modtaget retur og kontrolleret.

Hannu Vangsgaard, digitalchef hos bilka.dk siger til Børsen: “Jeg kan næsten ikke sige det uden at komme til at bande. Det er fuldstændig sort. Hovedreglen hos os er, at selvfølgelig prøver kunderne ikke at snyde os, og de, som alligevel gør, er et fåtal, men med den her regel inviterer man jo ligefrem til snyd”.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Butikker på nettet frygter fremtidens byttekaos' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER