Den 25. maj 2014 skal der igen stemmes

Den 25. maj 2014 skal der igen stemmes

21. december 2013 - kl. 0:01 - af

Danskerne skal til folkeafstemning om valg af medlemmer til Europa-Parlamentet. Samme dag skal der stemmes om den såkaldte EU-patentdomstol.

Erhvervs- og vækstminister Henrik Sass Larsen (S) havde torsdag drøftelser med alle Folketingets partier omkring den europæiske patentdomstol, og siger at han må konstatere, at Dansk Folkeparti og Enhedslisten ikke ønsker at stemme for lovforslaget. Han havde håbet, at der kunne findes en løsning i Folketinget, men med disse tilbagemeldinger er det ikke muligt at samle det flertal for lovforslaget, som grundloven kræver.

Et fælles europæisk patent skal gøre det lettere for virksomheder at opnå og håndhæve patenter på produkter i EU, og danske virksomheder vil ifølge blandt andet Dansk Industri have gavn af patentsamarbejdet.

Erhvervsorganisationen Dansk Industri har længe været en af de varmeste fortalere for dansk tilslutning til den fælles europæiske patentdomstol.

”Vi havde håbet, at Folketingets partier kunne tage det ansvar på sig, for det har virkelig stor betydning for vores virksomheder i Danmark”, siger Kim Haggren, erhvervsjuridisk chef i Dansk Industri til DR Nyheder.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Den 25. maj 2014 skal der igen stemmes' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER