Er SF ligeglad med folkesundheden

Er SF ligeglad med folkesundheden

16. december 2013 - kl. 9:06 - af

Redaktionen har modtaget dette indlæg fra gruppen imod kæmpemøller ved Donsted.

Manglende nattesøvn, forhøjet blodtryk og depression. Det er hverdag for mange af de mennesker, der er naboer til kæmpe vindmøller. Fornylig kunne man i Nordjyske læse om Per Risager, der bor tæt på de møller, der er opstillet ved Voergaard, han oplever store gener. Måske skulle Christina Lykke Eriksen besøge ham eller bo på hans ejendom et stykke tid for at opleve, hvordan det er at være nabo til kæmpemøller.

Undersøgelse udført af Jysk Analyse og betalt af vindmølle industrien viser, at 53 % af dem der bor mindre end 750 m fra kæmpe vindmøller, føler sig generet af støjen, mens 29 % får forstyrret deres nattesøvn.

Forskere, der er uafhængige af vindmølle industrien og miljøstyrelsen, har forgæves forsøgt at ændre de danske støjgrænser for vindmøller (og målemetoder). Dansk Selskab for Arbejds- og Miljømedicin anbefaler en støjgrænse på 35 dB(A) støjgrænse i stedet den nuværende på 44 dB(A).

I Sverige, Holland og på New Zealand er der lavet meget troværdige forskninger. Vindmøllestøj karakteriseres i publicerede rapporter verden over konsekvent som betydelig mere belastende end trafik- og industristøj, i høj grad fordi støjen er til stede døgnet og året rundt.

4 offentligt publicerede undersøgelser af personer, som udsættes for vindmøllestøj på omkring 40 dB(A) viser, at 13-44 % er meget påvirkede af støjen, som medfører hovedpine, stress, irritabilitet og søvn forstyrrelser, og en risiko for kronisk ubalance som fører til forhøjet blodtryk og med tiden hjerte-kar-sygdomme.

Hvis man følger støj-dosis responskurven fra de publicerede svenske undersøgelser, kan man se at faldet i antal personer, som er påvirkede, vil falde fra cirka 33 % til cirka 5 % ved reduktion til 35dB(A) støjgrænse.

Sundhedsministeren har her til sommer hårdt presset af oppositionen indrømmet, at det muligvis er sundhedsskadelig at være nabo til kæmpevindmøller og beordret en dansk undersøgelse.  Efterfølgende har mange kommuner indstillet deres vindmølle planer, fordi ansvarlige politikere ikke vil udsætte deres borgere for denne risiko. Dette gælder dog ikke SF i Frederikshavn kommune, de er tilsyneladende ligeglad med (land)befolkningens sundhed.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Er SF ligeglad med folkesundheden' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger