Antallet af indbrud stiger med 30 procent lige nu

Antallet af indbrud stiger med 30 procent lige nu

15. december 2013 - kl. 9:28 - af

Landets indbrudstyve er i gang med årets travleste tid. Antallet af indbrud stiger voldsomt i årets sidste kvartal, hvor gennemsnitligt 144 danskere per dag bliver udsat for indbrud i deres private hjem.

– Derfor er det særlig vigtigt lige nu, at man tænker over, hvordan man kan sikre sit hjem mod ubudne gæster, siger Mads Risgaard Knudsen, konsulent i Sikringsgruppen i TEKNIQ Installatørernes Organisation.

Sidste år blev der begået 33 procent flere indbrud i årets sidste kvartal sammenlignet med gennemsnitstallet i årets tre foregående kvartaler. Det er helt i tråd med tidligere år, og alt tyder på, at tyvene er lige så aktive igen i år.

– Antallet af indbrud i 2013 ligger på samme høje niveau som tidligere år. Der er begået cirka 28.400 indbrud i årets tre første kvartaler, og selvom det er cirka 1.500 færre end året før, er der ingen grund til at tro, at tyvene går på juleferie sammen med os andre, siger Mads Risgaard Knudsen.

Landets indbrudstyve er i gang med årets travleste tid. Antallet af indbrud stiger voldsomt i årets sidste kvartal, hvor gennemsnitligt 144 danskere per dag bliver udsat for indbrud i deres private hjem.

– Derfor er det særlig vigtigt lige nu, at man tænker over, hvordan man kan sikre sit hjem mod ubudne gæster, siger Mads Risgaard Knudsen.

Sidste år blev der begået 33 procent flere indbrud i årets sidste kvartal sammenlignet med gennemsnitstallet i årets tre foregående kvartaler. Det er helt i tråd med tidligere år, og alt tyder på, at tyvene er lige så aktive igen i år.

– Antallet af indbrud i 2013 ligger på samme høje niveau som tidligere år. Der er begået cirka 28.400 indbrud i årets tre første kvartaler, og selvom det er cirka 1.500 færre end året før, er der ingen grund til at tro, at tyvene går på juleferie sammen med os andre, siger Mads Risgaard Knudsen.

Årsagen til de mange indbrud er blandt andet, at danskerne er for dårlige til at sikre deres hjem mod ubudne gæster. For mens antallet af indbrud i virksomheder er faldet fra cirka 25.000 i de første tre kvartaler af 2010 til cirka 16.000 i 2013, ligger antallet af indbrud i private hjem stabilt højt på cirka 30.000 indbrud i samme periode.

– Det skyldes, at virksomheder er blevet rigtig gode til at sikre sig mod indbrud, mens der stadig er behov oplysning til de private. Det gælder ikke kun i forhold til alarmsystemer, for der er mange basale ting, der kan gøre en stor forskel, siger Mads Risgaard Knudsen og fortsætter:

– En professionel alarm har den primære effekt, at tyven sandsynligvis kommer hurtigt ud af boligen igen, men det er andre ting, der sikrer, at tyven slet ikke kommer ind. Derfor bør en alarm ikke være den eneste sikring i et hjem, siger Mads Risgaard Knudsen.

Han kommer med en række gode råd til, hvordan du sikrer dig bedst muligt mod indbrud:

Vinduer og døre: Du skal sikre dig, at dine vinduer og døre har solide karme, rammer og beslag, ligesom låsen skal være solid. Vinduer kan udstyres med et indvendigt låsesystem. Når du forlader hjemmet, skal du sikre dig, at alle døre er låst og vinduer er lukkede.

Lys: Elektrisk lys er et af de mest effektive værn mod indbrud – og både billigt og let at sikre. Skiftende indendørs lys sikrer, at hjemmet ser beboet ud, mens udendørs lamper med bevægelsessensorer sikrer, at tyven ikke kan bryde ind i ly af mørket. Husk også, at et højt hegn eller en hæk giver skjul for tyven.

Skab liv: Tyve går efter boliger, hvor det er tydeligt, at der ikke er nogen hjemme. Derfor er det vigtigt at narre tyven, hvis du ikke er hjemme. TEKNIQs Sikringsgruppe foreslår derfor, at du indstiller elektroniske apparater til at tænde og slukke på samme vis som lysene. Det gælder især radio og tv. Desuden er det vigtigt at lave aftaler med naboer eller andre om at rydde indkørslen for sne, lægge skrald i skraldespanden, tømme postkassen og eventuelt parkere en bil i din indkørsel.

Generelt: Det er vigtigt, at du undgår at fortælle på din telefonsvarer, på Facebook eller andre lignende steder, at du er bortrejst. Har du afsløret, at du ikke er hjemme, har du øget din risiko for indbrud markant. Hvis det er muligt, kan du viderestille din fastnettelefon til din mobil.

Tyverialarm: En tyverialarm forhindrer ikke indbrud alene, men den har en forebyggende effekt og fortæller dig hurtigt og effektivt, hvis der har været ubudne gæster. Det er vigtigt at huske på de øvrige råd, selvom du installerer en alarm. En tyverialarm med et skilt, der viser installatørens navn, er nyttig på den måde, at tyven ofte vil fravælge en bolig med alarm, hvis nabohusene ikke har. Tyverialarmers primære effekt er dog, at de stresser tyven under et indbrud og derfor sikrer, at tyven kommer hurtigt væk igen, så han ikke når at rode hele hjemmet igennem, ødelægge ting og lignende. Tyverialarmer skal kombineres med lys og lyd, som bør være i et omfang, der stresser selv den mest ihærdige indbrudstyv.
Hvis du vil installere en alarm, er det vigtigt, at du tager kontakt til din lokale installatør, så du sikrer dig, at du får den mest effektive alarm til den rigtige pris, ligesom du får en alarm, der er designet til at sikre dit hjem bedst muligt.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Antallet af indbrud stiger med 30 procent lige nu' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger