Rådgivning om medicin mangler på nettet

Rådgivning om medicin mangler på nettet

14. december 2013 - kl. 17:35 - af

Omkring halvdelen af danskerne kan godt forestille sig at købe medicin på nettet. Men kun få har prøvet det. Danskerne er bange for, at de ikke får den tilstrækkelige rådgivning om medicin, hvis de ikke har den personlige kontakt. Det viser en ny undersøgelse fra Eniro Danmark.

Danskerne er blandt dem i Europa, der putter flest varer i den digitale indkøbskurv, men når det kommer til medicin er det kun få, der har handlet online. Det viser en ny landsdækkende analyse, som Epinion har lavet for Eniro Danmark.

Selvom omkring halvdelen af danskerne godt kan forestille sig at købe medicin på nettet, er det de færreste, der rent faktisk har prøvet det. Kun 6 procent har købt håndkøbsmedicin på nettet, mens 12 procent har købt receptpligtig medicin. Det skyldes især, at mange danskere er bange for ikke at få tilstrækkelig rådgivning om medicinen. Lige under halvdelen af danskerne angiver manglende rådgivning som årsag til, at de ikke kan forestille sig at købe medicin på nettet. Over en tredjedel nævner som årsag, at man ikke kan få medicinen med det samme, og at de slet ikke har overvejet, at medicin kan købes hjemme fra sofaen.

”Vi ved, at danskerne er glade for at handle på nettet, og undersøgelsen viser jo også, at halvdelen af danskerne sagtens kan forestille sig at købe medicin på nettet. Men der er en række udfordringer, som forhandlerne bliver nødt til at tage seriøst. Kunderne skal være trygge ved, at de får alle relevante oplysninger om medicinen – og det skal formidles klart og godt, så kunderne ikke er i tvivl om, at fagligheden er i orden” siger Stefan Kercza, administrerende direktør hos Eniro Danmark, der bl.a. står bag landets to største søgetjenester, Krak og De Gule Sider.

Søgbarhed er nøglen
Og netop i forhold til at oplyse kunderne om mulighederne for at handle medicin på nettet, er det vigtigt at være opmærksom på søgbarhed, fortæller Stefan Kercza.

”Undersøgelsen viser jo, at selvom mange godt kan forestille sig at handle på nettet, er det meget få, der rent faktisk gør det. Det kan tyde på, at køb af medicin online ikke er et synligt alternativ til turen hen på det lokale apotek. For onlineforhandlerne er det vigtigt at være ekstremt synlig på nettet ved fx at optimere varernes søgbarhed. Men det er ikke kun varernes søgbarhed, der kan optimeres, også netbutikkerne, skal gøre sig synlige på nettet. Søgbarhed kan være nøglen til at nå ud til forbrugerne med budskabet om, at de kan købe deres medicin fra sofaen.”

Mænd vil have rådgivning
Der er tit fokus på, at mænd går mindre op i deres sundhed end kvinder. Men når det kommer til rådgivning om medicin, er der noget der tyder på, at det ikke forholder sig sådan. Andelen af mænd, der angiver, at de er bange for ikke at få den tilstrækkelige rådgivning ved medicinkøb på nettet, er nemlig væsentlig større end for kvinder. Hele 57 procent af mændene angiver manglende rådgivning som en årsag til, at de ikke vil købe receptpligtig medicin på nettet. For håndkøbsmedicin er det 52 procent. Kvinderne derimod er mindre bekymrede. 47 procent angiver manglende rådgivning som en årsag til, at de ikke vil købe receptpligtig medicin på nettet. For håndkøbsmedicin er det 40 procent.

”Den slags information er værdifuld for netbutikkerne, der bedre kan levere en god service, når de kender deres kunders konkrete behov. Og her er det jo særlig vigtigt, fordi undersøgelsen peger i en anden retning, end hvad mange måske umiddelbart vil forvente,” påpeger Stefan Kercza.

”Udviklingen peger mod et mere digitalt forbrug, men det kommer ikke af sig selv, og særligt nogen brancher kan være udfordret af, at de har svært ved at levere fx samme rådgivning som en fysisk butik. Det skal onlineforhandlerne tage som en udfordring. Men samtidig handler det også om at være ekstremt synlig på nettet ved fx at optimere søgbarhed af både varer og forhandlere. For som vores undersøgelse også viser, er der mange, der godt kan forstille sig at købe medicin på nettet ­– de gør det bare ikke. Og det kan netop skyldes, at onlineforhandlerne ikke er synlige nok.”

Nøgletal fra Eniro Danmarks undersøgelse:
47 procent svarer, at de godt kan forestille sig at købe håndkøbsmedicin på nettet
53 procent svarer, at de godt kan forestille sig at købe receptpligtig medicin på nettet
45 procent svarer at de ikke kan få tilstrækkelig rådgivning om håndkøbsmedicin på nettet. For mænd er tallet 57 procent og for kvinder 47 procent
52 procent svarer at de ikke kan få tilstrækkelig rådgivning om receptpligtig medicin på nettet. For mænd er tallet 52 procent og for kvinder 40 procent
6 procent svarer, at har prøvet at købe håndkøbsmedicin på internettet
12 procent svarer, at har prøvet at købe receptpligtig medicin på internettet

Om undersøgelsen
Eniro Danmarks undersøgelse om produktsøgning og produktkøb er gennemført af Radius Kommunikation på vegne af Eniro Danmark. Undersøgelsen er gennemført i perioden 29. august til 8. september 2013.

Data er indsamlet gennem Epinions befolkningspanel, hvor i alt 1.985 personer har deltaget. Data er vejet i forhold til køn, region, uddannelse og alder, så undersøgelsen er at betragte som repræsentativ i forhold til den danske befolkning.

Om Eniro Danmark A/S
Eniro er Nordens største lokale søgevirksomhed. Både forbrugere og virksomheder kan benytte Eniros medier til nemt at finde ud af, hvor de kan købe produkter og services, uanset om de søger via internettet, telefonbøger eller mobiltelefonen. Med hjælp fra Eniro kan annoncører aktivt markedsføre sig over for købeklare forbrugere og virksomheder, finde nye kunder og øge deres salg.

Eniro har ca. 3.200 ansatte i Norden og Polen. Eniro har været noteret på OMX Nordic Exchange Stockholm siden 2000 og har hovedsæde i Stockholm.

Eniro Danmark udgiver blandt andet online- og mobilsøgetjenesterne Krak, Proff og De Gule Sider samt Mostrup Vejviser, Den Røde Lokalbog og Kraks Kortbøger. I Danmark har Eniro ca. 430 ansatte.

Læs mere på www.eniro.com.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Rådgivning om medicin mangler på nettet ' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger