Stor julegave fra TrygFonden til Frisk i naturen

Stor julegave fra TrygFonden til Frisk i naturen

5. december 2013 - kl. 0:54 - af

Beboere og personale på bostedet for psykisk syge Mariested i Sæby modtog i går en tidlig julegave: En stor check på 225.000 kr. til pilotprojektet Frisk i naturen.

Jens Erik Kristensen, lokal repræsentant i TryghedsGruppen Nordjylland havde fornøjelsen af at overrække donationen til Mariesteds leder Else Kreutz ved et festligt arrangement på Mariested onsdag eftermiddag. Om motivationen for at støtte Frisk i naturen, sagde han bl.a.:

– Tryghedsgruppen giver donationen, fordi Frisk i naturen er et nytænkende projekt, der giver beboerne nye muligheder for at opleve naturen og få mere mening i deres liv. Det kan være svært selv at komme af sted. Det er lettere, når man er flere, og det er I nu, hvor Mariested har en naturpædagog, sagde Jens Erik Kristensen,

Naturen er receptfri
Overrækkelsen var en god anledning til at invitere gæster indenfor og fortælle om Frisk i naturen, der har fokus på, hvordan natur- og friluftsoplevelser påvirker psykisk beboere. Mange af Mariesteds 44 beboere deltog ved overrækkelsen, og beboerrådsformand Robert Kjelvik fortalte i sin tale om glæden ved at komme ud i naturen.

– Jeg har bl.a. været med i Lyngperlen ved Jerup og på Grenen for at se sæler. Erik har tit kikkerter i rygsækken, som vi låner, og det han ikke ved, slår han op i en af de bøger, han har med. Erik har altid noget nyt og spændende at fortælle om natur og mennesker. Det kan jeg godt lide. Det dejlige ved turene er, at vi ikke snakker sygdom, for naturen er receptfri, sagde Robert Kjelvik.

Else Kreutz, leder af Mariested, glædede sig over, at TrygFonden støtter projektet. Otte måneder inde i projektperioden mærker hun allerede mærkbare og positive forandringer blandt de beboere, der tager med på naturturene.

Frisk i naturen træder nye spor
Borgmester Lars Møller takkede TrygFonden for den tiltro fonden viser projektet med sin økonomiske støtte, og han roste Mariested for at træde nye veje.

– Frisk i naturen kommer til at sætte sig mærkbare spor – på Mariested og i hele socialpsykiatrien her i kommunen og i resten af Danmark. Med Frisk i naturen er de første vigtige skridt allerede taget ud af en vej, der giver psykisk syge borgere bedre muligheder for at komme sig, sagde borgmester Lars Møller.

FAKTA om Frisk i naturen
3-årigt pilotprojekt, der med en innovativ tilgang eksperimenterer med og undersøger, hvordan natur- og friluftsoplevelser påvirker psykisk syge beboere på det socialpsykiatriske bosted Mariested i Sæby. Projektet er det første af sin art i Danmark.

Vision: Frederikshavn kommune ønsker at finde nye mulige veje til Recovery for psykisk syge borgere. Gennem formidling af den viden og erfaring, som genereres i pilotprojektet, ønsker vi at bidrage til dansk forskning på det socialpsykiatriske felt.

Fotos
Peter Møller, beboer på Mariested, havde travlt i rollen som fotograf. Han er Mariesteds faste fotograf i huset og på turene ud i naturen. Flere af Peter Møllers billeder er anvendt i folderen om Frisk i naturen og på de plakater, som pryder væggene i Mariesteds aktivitetsrum.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Stor julegave fra TrygFonden til Frisk i naturen ' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER