December er normal det man kalder skiftedag til vinter

December er normal det man kalder skiftedag til vinter

3. december 2013 - kl. 0:36 - af

Nu følger vejret så også trop. De kommende dage byder både på barsk vind og snefald i store dele af Danmark.

Tirsdag og onsdag ser dog ud til at blive ret fredelige med overskyet vejr og måske lidt regn. Men torsdag vil vejret vise tænder, da et voldsomt lavtryk placerer sig over det sydlige Norge, og vil sende en hel del blæst indover Danmark.

”Det bliver en barsk torsdag, og så har jeg ikke sagt for meget”, siger Danny Høgsholt, der er meteorolog ved TV2 Vejret.

”Blæsevejret forekommer på sydsiden af lavtrykket, og det betyder vind af stormstyrke på torsdag. I forhold til stormen 28. oktober bliver det ikke helt så voldsomt, men varigheden samt den geografiske udbredelse vil være markant forøget”, siger Danny Høgsholt til bt.dk.
Han siger endvidere, at det stadig er usikkert, hvor stormen vil blive kraftigst, men rundt om i landet vil alle komme til at opleve den kraftige vind. Nogle steder kan vinden vare ved i op til 12 til 18 timer, hvor orkanen 28. oktober varede to til tre timer.

”Vejret fra torsdag formiddag til fredag middag kan principielt aflyse færger og lukke broer, samt give glatte veje, så her skal man være ekstra opmærksom”, fortæller Danny Høgsholt.

I løbet af fredag vil det klare op med lidt solskin, men til gengæld kan man vente en del koldere luft nordfra og også nedbør.

”Lørdag bliver en pæn dag, og vejret bliver mildere igen i næste uge. Der kan komme få centimeter sne, men jeg tror godt, man kan lade kælken stå. Kælkeføre er mest sandsynligt i den nordlige del, på Sjælland samt i Sydvestjylland, men sneen vil hurtigt smelte igen, så man skal udnytte det, mens det er der”, siger Danny Høgsholt.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'December er normal det man kalder skiftedag til vinter' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER