Ny Integrationspolitik i Frederikshavn kommune

Ny Integrationspolitik i Frederikshavn kommune

29. november 2013 - kl. 0:04 - af

Flemming Rasmussen, kommende byrådsmedlem for Dansk Folkeparti, har skrevet dette indlæg.

Byrådet i Frederikshavn kommune vedtog onsdag aften en ny integrationspolitik for kommunen. -28 politikere stemte for og 3 imod.

Dansk Folkepartis byrådsgruppe kan ikke acceptere visse dele af formuleringen af den nye integrationspolitik, idet forslaget åbner for flg. krav :

  • ikke dansktalende forældre kan kræve at have en tolk tilstede, når de skal tale med f.eks. praktiserende læger, jordemødre, kommunal tandpleje og sundhedsplejersker.
  • Kommunens dagtilbud skal efter den nye politik sørge for, at al kommunikation ang. børnenes trivsel, dagtilbuddet og ikke dansk talende forældre imellem foregår på forældrenes sprog

Ang. skoledelen i forslaget anføres det:

  • at det er afgørende, at elever, der har dansk som andetsprog, har lige så gode muligheder for at tilegne sig kundskaber, færdigheder, arbejdsmetoder og udtryksformer i skolen, som andre dansk talende elever (de skal altså have undervisning i ovennævnte på deres modersmål).

Dansk Folkeparti er grundlæggende uenig  i ovenstående dele af den nye politik, og jeg tror ikke at alle byrådsmedlemmer, som stemte for forslaget, helt har gennemskuet de mulige konsekvenser at det vedtagne forslag.

DF blev i byrådet onsdag udsat for et koordineret rødt angreb fra Christina Lykke (SF) og Erik Kyed Trolle (S) inden DF havde fået ordet. Angrebet må derfor være baseret på:

  • at DF skriftligt har tilkendegivet – at vi ønskede dansk som børnenes førstesprog, og at børnene bør tilskyndes til at tale dansk, således at de bliver fortrolige med danske traditioner og kultur.

Til Christina Lykke (SF) har jeg kun følgende kommentar: Jeg forstår godt, at SF er blevet reduceret til 1 medlem af de nye byråd. Sikke en omgang vrøvl du kom af med – uden noget hold i virkeligheden.

Til Erik Kyed Trolle (S) du skulle i dit arbejde med Integrationsrådet have løftet hovedet op, og set tingene fra det øvrige samfunds side, hvilket du tilsyneladende har undladt. Du er blevet for integreret i Integrationsrådet.

Dansk Folkeparti har intet mod modersmåls undervisning, og at komme de ikke dansk talende i møde, men det skal ikke ske med et uhæmmet krav om tolkebistand i alle mulige sammenhænge. Modersmåls undervisningen må gerne være et tilbud, men det skal være udenfor den obligatoriske undervisning i folkeskolen.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Ny Integrationspolitik i Frederikshavn kommune' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER