Slots historie sat i musik af 100-årig

Slots historie sat i musik af 100-årig

21. november 2013 - kl. 16:15 - af

Receptionen i anledning af Sæbygaards Venners 25 års jubilæum i søndags bød på et helt specielt indslag. Den 100-årige pensionerede landsretssagfører og Sæbys tidligere mangeårige borgmester, Erling Mehlsen, satte sammen med Sæbys tidligere erhvervschef, Helge Wittrup, slottets historie i musik.

I riddersalen akkompagnerede Wittrup på flygel Erling Mehlsen, der viste, at han stadig mestrer at spille på tværfløjte.

Flyglet medbragte svenskfødte Ragnhild Wergeland Stang Westrup fra Skåne, da hun blev gift med Julius Frederik Arenfeldt. Flyglet står i dag i riddersalen og blev renoveret efter den omfattende riddersalsrenovering i 2003.

Det musikalske indslag startede med Wolfgang Amadeus Mozarts musik, nemlig temaet kendt fra filmen om den tragiske kærlighedshistorie mellem Sixten Spare og Elvira Madigan. Videre bød programmet på C. M. Bellmanns melodi til ”Nu er jord og himmel stille”, skotten John Newtons melodi til en gospelsang, H. C. Lumbyes melodi ”Drømmebilleder”, ”I skovens dybe stille ro” i et arrangement skrevet af bassisten Niels Henning Ørsted Pedersen, Chr. Dannings ”Menuet Rococo” og Herman Hupfeldt sang ”As times go by”, inden den lille koncerten sluttede med ”Jyden han er stærk og sej” som en hæder til de mange, der tog kampen op for at bevare Sæbygaard Slot som et historisk monument.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Slots historie sat i musik af 100-årig ' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger