Erhvervsliv, ungdomsliv, fritidsliv

Erhvervsliv, ungdomsliv, fritidsliv

16. november 2013 - kl. 0:35 - af

Hvis Frederikshavn Kommune skal fastholde sin velfærd og fortsat være en kommune i fremdrift, så kræver det, at vi får vendt den negative befolkningsudvikling. Det kræver efter min mening en indsats på de tre områder, jeg nævner i overskriften – erhvervsliv, ungdomsliv og fritidsliv.

Erhvervslivet er dynamoen i kommunen. Her skabes skattegrundlaget, og her skabes grundlaget for den enkelte families liv. Arbejdspladserne er altafgørende for, at Frederikshavn Kommune kan være attraktiv som bosætningssted, for at vi kan fastholde familierne og tiltrække nye. Det går heldigvis ganske godt i Frederikshavn Kommune – ledigheden er under landsgennemsnittet, og der er optimisme i erhvervslivet. De forestående havneudvidelser i Skagen og Frederikshavn sætter endnu mere fart i beskæftigelsen.

Ungdomslivet er så mange ting og helt individuelt, men jeg tror at ungdomslivet har stor betydning for, om de unge vender tilbage efter fuldført uddannelse for at bosætte sig og gøre karriere i hjemkommunen. Kommunen bør i endnu højere grad være lydhør over for de unges initiativer og ønsker og gøre en indsats for at holde kontakt til dem, mens de opholder sig udenbys. Samtidig skal vi være bedre til at fortælle om de mange spændende karrieremuligheder, der er i vores egne virksomheder. Det skal ske allerede i folkeskolens erhvervsvejledning.

Endelig er fritidslivet en vigtig drivkraft for bosætning. Idræts- og foreningsliv, kulturoplevelser og meget andet. Jeg er en stor tilhænger af det frivillige arbejde i foreningerne og de mange aktiviteter her, men jeg kan også se, at en stor gruppe af navnlig unge mennesker har en livsstil, hvor faste træningstider i en sportsforening ikke passer så godt. Derfor bør vi øge mulighederne for de foreningsløse aktiviteter i de kommunale bygninger og anlæg, og det er slet ikke umuligt, hvis vi tager informationsteknologi og sociale medier i brug.

I det kommende byråd vil jeg arbejde for at styrke erhvervsliv, ungdomsliv og fritidsliv som redskaber til at knække befolkningskurven og sikre vores velfærd på langt sigt.

John Christensen
Byrådsmedlem for Venstre

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Erhvervsliv, ungdomsliv, fritidsliv' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER