TL Lyngsaa A/S blev vist frem<br>…

TL Lyngsaa A/S blev vist frem

15. november 2013 - kl. 9:56 - af

Sidste fredag var formanden for Region Nordjylland Ulla Astman og det lokale regionsrådsmedlem Jørgen Rørbæk Henriksen på besøg i virksomheden TL Lyngsaa A/S på Nordvej 11, i Vangen.

Det er der mange gode grunde til, for som Ulla Astman siger:

”Der er i en lang række nordjyske virksomheder både med stor innovationskraft og med mod på nye markeder. Det er Lyngsaa et rigtig godt eksempel på. Vi skal have flere virksomheder af den kaliber, som kan bruge de højtuddannedes kompetencer og omsætte viden til nye spændende produkter. Vi skal konkurrere på viden, kvalitet og innovation. Det har besøget vist os, at man sagtens kan, og den udvikling skal vi fra regionens side også formå at sætte i spil, blandt andet i forhold til byggeriet af det nye Universitetshospital, men også i et  bredere perspektiv.

Det nordjyske Vækstforum skal sammen med regionen udarbejde en ny udviklingsstrategi for de næste fire år, og her skal vi virkelig sikre, at virksomhederne kan se sig selv i og understøtte en videre udvikling af deres produkter til såvel eksport som hjemmemarkedet”.

Regionsrådsmedlem Jørgen Rørbæk Henriksen, der er formand for regionens udvalg for Sundhedsinnovation og Erhvervssamarbejde, finder at virksomheden TL Lyngsaa A/S er en spændende virksomhed med en innovativ profil. Virksomhedens direktør Torben Laustsen er således en af pionererne indenfor fiberoptik samt LED lys. Virksomheden har udviklet og sælger eget lampedesign under navnene Svalen, Pax og Spotline.  Der er tale om et noget nær 100 % rent hvidt lys samtidig med at elforbruget er betydeligt mindre end i traditionelle pærer.

Virksomheden TL Lyngsaa A/S har blandt andet leveret nye armaturer til en afdeling på Herning Sygehus – 1.000 lamper installeret her gav en årlig besparelse på el på 515.000 kr. samtidig med, at lyskilden holder betydeligt længere end traditionelle pærer i lamper.

Mark Chemnitz. fra virksomheden oplyser, at kun fantasien sætter grænser for, hvor LED lys med fordel kan anvendes.  For tiden arbejder virksomheden med ny lyssætning af Norges største indendørs sportsarena Telenord Arena, Oslo.

Kræftbehandling

Direktør Torben Laustsens pioner arbejde med fiberoptik har vist sig, at kunne anvendes i bekæmpelse af kræft. Teknikken går kort fortalt ud på, at en fiber indføres i en kræftknude som derved opvarmes til mellem 40 og 48 grader, hvilket medfører at kroppens naturlige modstandsreserver udstøder kræftknuden.

For tiden deltager direktør Torben Laustsen i et udviklings- og forsøgsarbejde på Universitetet i Lund, Sverige. Den danske professor Jens Overgaard fra Århus Universitet er den danske fagperson på forsøget. De indledende forsøg gav rigtig fine resultater og nu bruges teknikken på kræft i bugspytkirtel og på brystkræft. Resultaterne har været lovende, og et udviklingsarbejde for at gøre det endnu bedre er programsat.

Virksomheden TL Lyngsaa A/S og dens direktør har nogle produkter og en viden som Region Nordjylland med fordel kan gøre brug af. Både Ulla Astman og Jørgen Rørbæk Henriksen håber virksomheden vil melde sig på banen, når det nye sygehusbyggeri for alvor går i gang.

Det var også derfor, regionsrådsformand Ulla Astman samt regionsrådsmedlem Jørgen Rørbæk Henriksen midt i valgkampen havde et ønske om at besøge virksomheden.

Dagen sluttede med et besøg hos formanden for Sæby Handelstandsforening, Hans Ole Kalhøj, hvor formanden bl.a. bemærkede, de udviklingsmidler som Frederikshavn kommune har modtaget den seneste årrække, samt den fremtidssikring af læger med opførelsen af det nye Sundhedshus.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'TL Lyngsaa A/S blev vist frem
...'
til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER