KV2013: <br>Udlicitering

KV2013:
Udlicitering

4. november 2013 - kl. 10:21 - af

Udlicitering er nu blevet en del af valgkampen, og det bekommer os vel i SF, for her trækkes skillelinjerne mellem partierne tydeligt op.

En vigtig skillelinje ved valget går mellem på den ene side Liberal Alliance og de øvrige borgerlige partier, som vil udnytte udliciteringsmulighederne til det yderste, og så SF, som ikke ønsker at gøre den kommunale velfærd til et forretningsanliggende.

SF har ingen problemer med at udlicitere mere tekniske, kommunale opgaver som snerydning, kørsel med affald, tømningsordning af septiktanke osv., men når det kommer til udlicitering af velfærdsydelser – hjemmehjælp, uddannelse, pasning – kæmper vi imod.

Også når det handler om privatisering af forsyningen med el, vand og varme stritter SF imod. SF var det eneste parti, som gik imod bestræbelserne på at privatisere forsyningsvirksomhederne .

Når der i stigende grad er blevet udliciteret kommunale velfærdsydelser, er det ikke, fordi udliciteringen har groet i SF’s have, men i kommunerne er vi blevet det pålagt af den tidligere regering med støtteparti, VC og DF.

SF har i indeværende byrådsperiode benyttet sin centrale parlamentariske placering til at stritte imod yderligere udlicitering. Vi har brugt vores mandater til at begrænse forsøgene på at gøre f.eks. hjemmeplejen til et område, hvor det handler om at tjene penge.

Vi deler ikke de borgerliges synspunkt om, at de kommunale velfærdsydelser skal konkurrenceudsættes så meget som muligt. Konkurrencen mellem de private firmaer fører til, at nogen må lukke, mens andre vinder udbuddet. Det fører til en alt for turbulent tilværelse for de ældre, som, når et firma går ned, skal se sig om efter en ny hjælp.

De ansatte kan aldrig være sikre på, at deres firma vinder udbuddet, og derfor vil deres ansættelse kun være sikret et år ad gangen.

Velfærdsydelser på kommunale hænder sikrer en stabil service over for borgerne.

En stemme på liste F den 19. november er en stemme for en stabil og tryg velfærd – og  imod at gøre kommunal velfærd til et forretningsanliggende .

SF Frederikshavn,Sæby, Skagen.
Brian Pedersen, Søren V Jensen, Christina Lykke.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'KV2013:
Udlicitering'
til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER