Nordjyske bilister på glatis denne weekend

Nordjyske bilister på glatis denne weekend

3. november 2013 - kl. 14:28 - af

Vil man undgå skader den kommende vinter, er det en god ide at øve sig under trygge forhold. Det mener GF Forsikring og de knap 1800 bilister, som deltager i selskabets landsdækkende sikkerhedsdag i weekenden 2.-3. november.

En af de tilmeldte er 43-årige Gert Lomholt, som har de hårde vintre med vanskelige vej- og vejrforhold i frisk erindring. Han har for nylig købt sin første baghjulstrukne bil og vil gerne finde ud af, hvordan yndlingskøretøjet reagerer i vintervejret:

– Jeg håber at blive bedre til at reagere i trafikken, hvis der opstår en farlig situation – hvor man ellers ville reagere instinktivt. Det er jo et problem, hvis det er det forkerte, man gør instinktivt, siger Gert Lomholt.

Hjælp til selvhjælp
Den forebyggende vinterhjælp foregår blandt andet på køreteknisk anlæg i Nørresundby, og der har været stor interesse for arrangementet blandt de nordjyske bilister, melder formanden for GF Nord i Frederikshavn og Hjørring, Jens Jørgen Vinther.

– Ingen bilister ønsker at få skader, og mange har et ønske om at føle sig mere sikre bag rattet, inden vintervejret sætter ind. I GF Nord er der samtidig overskudsdeling på bilforsikringen, så jo færre skader, jo billigere bliver kundernes bilforsikring, fastslår Jens Jørgen Vinther.

Hvert hold starter med en instruktion, før der tages hul på udfordringer med at styre og bremse på normal vej, på lige glatbane og på den vanskelige krumme glatbane. Træningen omfatter blandt andet også katastrofeopbremsning, bremse- og undvigemanøvre samt fremprovokerede udskridningsøvelser ved træk i bremsen.

Penge til lokale trafikprojekter
Deltagerne i weekendens sikkerhedsdag betaler alle et symbolsk beløb på 100 kroner, som går ubeskåret til Danskernes Trafikpris, der hvert år deler penge ud til lokale trafikprojekter. På trafikpris.dk kan alle interesserede læse mere om prisen, og sidste frist for at søge støtte er 1. december 2013.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Nordjyske bilister på glatis denne weekend' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER