Kommunevalg handler også om efterskoler

Kommunevalg handler også om efterskoler

27. oktober 2013 - kl. 9:58 - af

Redaktionen har modtaget dette indlæg fra forstander Mogens Vestergård Pedersen, Hørby Efterskole.

Kære Byrådskandidat

Jeg skriver til dig for at fortælle, at jeg håber, du som kandidat til kommunalvalget kan regne den ud: at efterskolerne er en god investering for samfundet, og at efterskolerne også spiller en stor rolle i vores kommune.

KL har sammen med bl.a. Dansk Industri tidligere på året været ude med et forslag om at begrænse adgangen til efterskolernes 10. klasser. Det er konstruktivt at sætte fokus på overgangen fra grundskole til ungdomsuddannelse, men alligevel er der her tale om et forslag, der er en rigtig dårlig ide, fordi det begrænser efterskolernes muligheder for at:

– Forbedre overgange til ungdomsuddannelser
– Bidrag til lokalt kultur- og foreningsliv
– Bidrage til udviklingen af lokalmiljøet i øvrigt

Jeg går ud fra, at det er vigtigt for dig som kommunalpolitiker, at så mange unge som muligt i vores kommune starter på og gennemfører en ungdomsuddannelse. Det bidrager efterskolerne til! Tal fra Danmarks Statistik dokumenterer nemlig, at unge der har gået i 10. klasse på efterskole har væsentligt lavere frafald på deres ungdomsuddannelser end gennemsnittet.

Derudover får de højere karakterer og gennemfører deres videregående uddannelse hurtigere.
Jeg håber du kan være med til at fortælle KL, at efterskolerne ikke er en del af problemet men en del af løsningen!

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Kommunevalg handler også om efterskoler' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER