Apoteket informerer om hovedpine

Apoteket informerer om hovedpine

27. oktober 2013 - kl. 0:49 - af

For nylig trådte nye udleveringsregler i kraft for svage smertestillende lægemidler. Det betyder groft sagt, at man højst kan købe pakninger med 20 tabletter i håndkøb på apoteket, de andre steder hvor man kan købe håndkøbsmedicin kan man højst købe 10 tabletter, har man behov for flere må man en tur omkring lægen for at få en recept.

Der er mange gode grunde til at disse regler er indført. En af dem er at mange mennesker lider af daglig hovedpine, som kan være forårsaget af et varigt forbrug af hovedpinetabletter. Groft sagt kan man sige, at risikoen for at få hovedpine af hovedpinetabletter er udtalt, hvis man bruger midlerne mere end 15 dage om måneden.

Lider du ofte af hovedpine, kan det være en god ide, at prøve at finde årsagen hertil. Nogle mennesker lider af hovedpine, fordi de har en arbejdsstilling, som er uhensigtsmæssig, eller fordi de bruger specielt nakkemusklerne forkert, således der opstår spændinger. Andre får hovedpine fordi deres briller ikke har den rigtige styrke, og nogle får hovedsmerter fordi de har for mange og måske uoverskuelige opgaver. Endelig kan der være medicinske årsager, f.eks. forhøjet blodtryk eller væskemangel. Medicin er ikke altid løsningen, det kan være en hjælp her og nu, men på den ”lange bane” skal årsagen findes og så vidt muligt afhjælpes.

Det er naturligvis helt legitimt, at man har en pakke hovedpinetabletter i huset, til at bruge hvis man rammes af hovedpinen, men overvej om man skal gribe den ”lette” løsning og tage to tabletter, eller måske hellere gå en tur og få noget frisk luft og nye indtryk – husk selv i regn og rusk er luften udenfor oftest friskere end indendørs. Det kan også være at man har forsømt at drikke tilstrækkeligt med vand.

Er hovedpinen noget der ofte kommer igen, er der god grund til i samråd med lægen at få fundet ud af, hvorfor den kommer.

På apoteket vil vi gerne give dig råd om hvad du kan gøre – hold dig ikke tilbage – spørg!

God week-end

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Apoteket informerer om hovedpine' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger