Handicappede dobbeltstraffes i kommunen

Handicappede dobbeltstraffes i kommunen

26. oktober 2013 - kl. 12:08 - af

Jeg er rystet over den måde borgmesteren og hans tro følgesvende behandler borgerne med handicap i kommunen. Jeg forstår simpelthen ikke hvor deres tankegang er henne.

Hvis et barn er født med et handicap som kræver ekstra hjælp eller hvis man kommer ud for en ulykke og bliver handicappet, ja så skal man ikke dobbelt straffes først ved at man er handicappet og så dernæst kæmpe for at få den hjælp der er nødvendigt for at kunne leve sit liv så smertefrit som muligt. Jeg har set flere gange i avisen hvordan man bare skubber problemer længere og længere væk til trods for at familier er ved at knække pga. at kommunen ikke hjælper det de kan og skal.

Det er forkasteligt at fordi man er født med handicap eller bliver handicappet så skal man bare skubbes ud i et hjørne og helst glemmes så ingen skal tænke på det. Det er meget belastende og tidskrævende for de nærmeste pårørende som vil gøre alt for at den handicappede skal få så godt et liv som muligt og gerne betaler meget for hjælpen men selv den bedste kan ikke blive ved med at udrede økonomi til det. Der er regler for hvad kommunen skal dække og hvad man kan få hjælp til og så skal man hjælpe. Har man givet tilsagn om hjælp skal hjælpen også komme hurtigst muligt og ikke ligge til last for familierne som vi har læst i aviserne.

For mig betyder det rigtig meget at vi alle kan få et godt og dejligt liv efter forholdene men vi må aldrig ALDRIG tilsidesætte eller udskyde hjælp til de folk som virkelig har brug for hjælpemidler for at få et værdigt liv.

Vi vil i Socialdemokratiet have kommunen tilbage til førepladsen i god handicapbehandling og viser borgerne hvad det betyder.

Hilsen

Karl Henrik Hansen
Byrådskandidat Socialdemokratiet

7 kommentarer til “Handicappede dobbeltstraffes i kommunen” under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

7 kommentarer til “Handicappede dobbeltstraffes i kommunen”

 • Hvor er det dejligt at der nu lige pludseligt her op til valget er en ny socialdemokrat som vil gøre noget ekstra for de handicappede, hvor er det lige din interesse for det område har været de sidste 4 år?, men dejligt at den nu er der.
  Du kunne jo starte med at spørge din formand hvornår vi får løftet sløret for hvor højt overlæggeren bliver sat i den nye handicappolitik, hun sidder jo i fokus gruppen, så kunne det samtidigt være dejligt at få sat beløb på hvor meget ekstra I tilfører området, i det vedtagne budgetoplæg kan jeg se godt 600.000,- men hvor langt rækker det, til din orientering kan jeg oplyse dig om at hvis bare man tog en enkelt ting som er fjernet nemlig ledsagerordningen over 67 og gav den tilbage så koster det ca. 1 mill. men vi ved jo heller ikke om den indgår i at løfte overlæggeren, jeg har tidligere i disse spalter efterlyst en udmelding om hvor meget vi kan forvente den overlægger bliver løftet, stadig uden svar.
  Din anden gode partifælde Jørgen Tousgård har tidligere udtryk bekymring over at jeg skulle være vred, det er jeg stadig ikke jeg er glad og bliver det endnu mere når endnu flere tager de handicappedes problemer op. Jeg venter dog stadig spændt på hvor højt den overlægger kommer til at lægge.
  Men du har måske muligheden for at give det svar jeg endnu ikke har kunne få?

  God valgkamp

  Venlig hilsen
  Kurt Jul Nielsen
  Formand for handicaprådet

  Byrådskandidat for Venstre

 • Karl Henrik Hansen

  Hej Kurt nu har jeg jo altid været handicapvenlig og så vidt jeg husker har vi 2 da også snakket om det flere gange for flere år siden. Jeg er jo så bare ikke beslutningstager og har desværre ikk indflydelse på de 31 byrådsmedlemmer der sidder nu men måske efter valget. Jeg kan ihvertfald love dig at jeg vil gøre mit.
  Hvis man ser dagspressen og læser socialdemokratiets ønsker for handicappede i kommunen vil du også kunne læse at der allerede nu bliver arbejdet på området. Jeg står ved det jeg skriver og jeg er ikke til salg men vil kæmpe for det vi lover.

 • Karl Henrik Hansen

  Jeg vil meget gerne tage snakken over en kop kaffe og blive endnu bedre klædt på Kurt for selvfølgelig er det et stort område og mange hindringer men jeg mener og tror på at gennem samarbejde kan vi virkelig gøre en forskel og virkelig vise at vi mener det vi siger.

 • Det må jeg nok sige Kurt Nielsen, der er godt nok kø ved den politiske håndvask med hensyn til behandlingen af de handicappede borgere i kommunen. For at få tingene helt på plads, så er det jo sådan at Handicaprådet er nedsat fordi kommunerne siden kommunalreformen, har haft pligt til oprette sådanne råd. Handicaprådet skal rådgive byrådet indenfor handicappolitikken, med andre ord så skal handicaprådet efter lovgivningen have indflydelse på den overordnede handicappolitik, og rådet kan tage egne initiativer på området.

  I Frederikshavn kommune er der 10 medlemmer i rådet, 5 medlemmer er udpeget af Danske handicaporganisationer her iblandt dig, derudover er der udpeget 3 medlemmer blandt de kommunale embedsmænd, heriblandt den øverste embedsmand for handicapområdet Ulla Verner, endelig har byrådet valgt 2 medlemmer i rådet Bruno Møller og Peter Nielsen . Du har selv beskrevet at du ønsker at blive valgt til byrådet for Venstre, fordi du så mener at du kan påvirke handicappolitikken fra ”den anden side af bordet”, hvilken anden side Kurt?

  Har du ikke de sidste år siddet på samme side som byrådsmedlemmerne og embedsmændene? Hvis man er i tvivl Kurt, så kan man jo blot se på din henvendelse til socialudvalget dateret d. 27 september, her udtrykker du, som valgt af handicaporganisationerne nedenstående bekymringer, jeg citerer fra henvendelsen til socialudvalget som er underskrevet af Kurt Nielsen som er frit tilgængelig på byrådets referatside.

  ”Er der overensstemmelse mellem borgernes forventninger og kommunens serviceniveau,”

  Bekymring for om der ”skal mere fokus på den kommunale informationsindsats”.

  ” Er presseomtale en ny metode for at blive hørt”

  ”Bekymring for om kommunen er opmærksom på facebookgrupper som benyttes til at støtte op om ting som ender i pressen”,

  Endvidere er du som valgt repræsentant for Danske handicaporganisationer i henvendelsen tydeligvis bekymret for ” Hvilken effekt skaber omtalen (læs fra pressen/facebook/pårørende) for kommunens image, for personalet og for borgerne som sagerne omhandler”

  Du spørger på handicaprådets vegne om socialudvalgets bud på,” Hvorfor det synes at gå den vej at sagerne ender i pressen”

  Som forældre til to handicappede børn, kan jeg nemt give et svar på det spørgsmål. Når byrådsflertallet og handicaprådet i forening vælger at beskrive nedskæringerne som i praksis ikke eksisterende og derfor ligegyldige, hvor skal de ramte borgere og pårørende så henvende sig?? Systemet er jo kortsluttet.

  I et tidligere indlæg har jeg, fordi jeg så, at du stillede op for Venstre til byrådet, spurgt dig om ikke handicaprådet har sovet i timen de sidste år, du skrev som undskyldning at politikerne ikke ville lytte til handicaprådet.

  Med ovenstående beskrivelse af handicaprådets indstilling til borgernes forsøg på at råbe de ansvarlige for nedskæringerne på handicapområdet op, kan det vel ikke undre, at man taler for døve øren i Handicaprådet, når det gælder embedsmænd og politikere. Der bliver tilsyneladende talt samme sprog på begge sider af bordet i handicaprådet.

  Du skriver i et tidligere indlæg at du ikke har hørt os pårørende tale om handicappolitikken før, det ved du godt ikke passer, vi har deltaget i både møder og Workshops og også talt direkte med dig bla. om relevante botilbud for handicappede. I øvrigt med hensyn til enkeltsager, så ved du jo godt at handicaprådet ikke kan tage enkeltsager op. Til gengæld har de 5 medlemmer i rådet som er valgt af handicaporganisationerne jo et stort bagland i bla. Dansk handicapforbund og i andre handicapråd som man kan trække på, når det gælder om at rådgive de kommunale politikere i generelle sager.

  Så op med humøret Kurt Nielsen, spar på sarkasmen, Handicaprådets indsats i de sidste 4 år er ikke noget at prale af, og det kan overhovedet ikke bruges som valgflæsk. Rådet og dets formand har blot fungeret som et kommunalt gummistempel til at legitimere byrådsflertallets nedskæringer for de svageste, intet andet.

  Mvh
  Tonny Jensen

 • Hej Karl Henrik
  Jeg husker nu ikke lige du har været på banen før med din støtte til de handicappede, men lad det nu ligge, dejligt du står ved det du siger, som sagt er jeg meget tilfreds med at jo flere jo bedre. Jeg har dog lidt svært ved at se hvad der arbejdes på mig bekendt er det kun en handicappolitik hvor vi ikke rigtig kender resultatet men vi håber det bedste.
  Mon ikke vi mødes her i valgkampen så tager vi den kop kaffe, jeg tror nok jeg kan fortælle dig lidt om hvad der er sket de sidste snart 8 år på handicapområdet,

  God valgkamp og lad os bare tage dset kaffe når vi mødes.

  Venlig hilsen
  Kurt Jul Nielsen

 • Hvor er det dejligt at vi er forskellige og heldigvis for det, vi er nogen som har valgt at gøre en indsats for handicapområdet de sidste 9 år aktivt, og så dem som nu kan finde alle de fejl som der er begået, men sådan er det sikkert.
  Jeg tror ikke jeg på noget tidspunkt har sagt eller skrevet at det ikke kan gøres bedre, det kan det, det er derfor jeg nu har besluttet at jeg kunne tænke mig at være med til at træffe beslutningerne, vil du være med der må du gøre en indsats.
  Du har helt fat i hvordan handicaprådet er sammensat, sådan har det været i begge de perioder som det RÅDGIVENDE handicapråd har eksisteret. Det du ikke helt har fat i eller forstår er at handicaprådet ikke har en stemme og derfor er det ikke som du skriver noget med at give politikkerne skylden men blot for at forklare det er dem som tager beslutningerne.
  Alle de citater som du refererer til er jo netop spørgsmål der er rejst af handicaprådet, for som du siger bestemmer vi nemlig hvad der skal på dagsordenen og det er gennem disse punkter (læs spørgsmål) vi kan få forvaltningen i tale og derigennem hele tide forsøge at påvirke beslutningerne. Jeg ved ikke helt hvordan du læser det men sådan er fakta, vi kan rådgive og følge op men ikke beslutte, der har bestem ikke været tale om at gummistemple og bare tie og samtykke, det er et stort arbejde som ikke alene gælder et spørgsmål om bofællesskaber men alle Dansk Handicaporganisationer 32 medlemsorganisationer interesser, og som sagt det kan stadig gøres bedre det arbejder mange gode tillidsrepræsentanter for hver dag.
  At du har talt for døve øre i handicaprådet og du betragter det som valgflæsk må stå helt for din egen regning, det er rigtigt at vi to har talt sammen, men vi har aldrig fået noget officielt fra dig som du ønskede behandlet som en generel sag i handicaprådet, for igen har du helt ret, handicaprådet kan nemlig ikke behandle enkelt sager.

  Så Tonny hvis der er nogen som skal have humøret op må det være dig, prøv at tænke de positive tanker, vi har dog også lavet noget som virker, bl.a. er vi nok en af Danmarks mest tilgængelige kommuner og vi arbejder stadig på at blive bedre.
  Vil man have indflydelse kræver det man gør en indsats, det har jeg efter bedste evne forsøgt de sidste 9 år på borgernes side uden beslutningsproces, jeg ønsker stadig at arbejde, at forsøge at gøre en indsats, denne gang bare der hvor beslutningerne træffes, det kræver man er med i kampen, jeg kan kun en gang til opfordre dig til at komme ind i kampen, brug for alle.

  venlig hilsen
  Kurt Jul Nielsen

 • Karl Henrik Hansen

  Jeg har talt handicap med dig Kurt og jeg har delt mening med dig.Vores veje blev skilt for flere år siden jeg valgt socialdemokratiet fordi de havde bedre menneskelige syn en jeg følte og stadig føler de blå har. Jeg vil ikke bruge de handicappede jeg vil lytte og hjælpe. Jeg ønsker om nogen at de handicappede får et godt og trygt liv med indhold. Jeg vil ikke bare bruge løs af den fælles kommunale kasse men finde løsninger efter hvad økonomien kan bære. Det er meget vigtigt at vi får skabt positiv dialog og forståelse fra både de handicappede og kommunen så man fra begge sider forstår hvad problematikken er.

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Handicappede dobbeltstraffes i kommunen' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER