Kommunen politianmelder Socialudvalgsformand

Kommunen politianmelder Socialudvalgsformand

24. oktober 2013 - kl. 16:12 - af

Onsdag den 23. oktober 2013 kunne Frederikshavn Kommune konstatere, at tavshedsbelagte oplysninger var offentliggjort i Nordjyske Stiftstidende.

Det skete i en artikel vedr. en tidligere beboer på plejehjemmet Drachmannsvænget i Skagen. Artiklen bringer direkte citater fra et internt notat, der er udarbejdet til borgmester Lars Møllers brug. Notatet indeholder helbredsmæssige oplysninger om en nu afdød beboer, Disse helbredsoplysninger er omfattet af kommunens tavshedspligt.

”Som borgmester har jeg i mit daglige arbejde brug for viden om konkrete forhold i vores kommune, og det er helt naturligt, at jeg får interne notater med specifikke og til tider personfølsomme oplysninger. Det er kun til min egen oplysning, og således ikke noget, jeg udleverer til andre”, udtaler borgmester Lars Møller.

Ordentlighed og overholdelse af gældende lovgivning er fundamentet for den kommunale forvaltning og opgaveløsning.  Frederikshavn kommunes borgere og den øvrige omverden skal kunne have fuld tillid til os som offentlig myndighed og servicevirksomhed.

Med udleveringen af et internt notat, er der tale om en overtrædelse af straffelovens § 152, og derfor anmelder vi hændelsen til politiet. Dette er sket pr. brev i dag.

Det pågældende notat er et internt notat efter offentlighedslovens § 7, og må ikke udleveres med mindre der er givet meroffentlighed i dokumentet, og de tavshedsbelagte oplysninger fjernes forinden. Her er der ikke givet meroffentlighed, og kommunen har ikke haft lejlighed til at fjerne de tavshedsbelagte oplysninger inden, notatet er citeret i avisen.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Kommunen politianmelder Socialudvalgsformand' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger