KV2013: Forsyningsselskabernes styrelse

KV2013: Forsyningsselskabernes styrelse

21. oktober 2013 - kl. 0:16 - af

Så er der igen sæson for opkrævning af erhvervs-affalds administrations gebyr, hvor alle virksomheder i kommunen får opkrævet samme ekstra gebyr, selv om de aldrig kommer på genbrugspladserne eller har mere affald end der kan være i en privat husholdnings sæk.

Det er klart, at det er en torn i øjet for mange erhvervsdrivende som føler, at de blot får en pålagt en ekstra skat.

Det får mig til at tænke over hvorfor de kommunalt ejede forsyningsselskabers brugere / kunder ikke er repræsenteret i bestyrelserne?

I Forsyningens og AVØs bestyrelser består i dag udelukkende af byrådsmedlemmer og enkelte medarbejderrepræsentanter. Med al respekt om for byrådsmedlemmernes kompetencer og interesser på området, så vil jeg påstå at ingen af dem er gået til valg på at varetage de forbrugerbetale områders interesser.  Når man ser partiernes valgprogram bliver politikker for levering af el, vand og varme og håndtering af affald ikke nævnt. Hvilket er meget naturligt, da selskabernes drift alene finansieres af kunderne og ikke er kommunale kerneområder.

Private vandværker, andels- og forenings ejede selskaber der forsyner os med varme og TV- signaler, benzinselskaber og selv inden for finanssektoreren, har alle engagerede og kompetente bestyrelsesmedlemmerne valgt af og blandt bruger og kunder.

Hvis jeg bliver valg vil jeg arbejde på at vi får minimeret den indirekte brugerrepræsentation i form af byrådsmedlemmer og får direkte valgte interesserede brugerrepræsentanter i bestyrelserne. Ud over en ledelse der sidder tættere på brugerne vil vi også opnå at et større medejerskab af forsyningernes drift.

Med venlig hilsen
Tommy Thomsen
Byrådskandidat for Venstre

5 kommentarer til “KV2013: Forsyningsselskabernes styrelse” under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

5 kommentarer til “KV2013: Forsyningsselskabernes styrelse”

 • Henrik Christensen

  Indsætter denne kommentar på vegne af Brian Pedersen fra SF:

  Thommy Thomsen har skrevet et indlæg omkring forsyningsselskabernes sammensætning af Bestyrelserne. Han vil have en anden sammensætning af Bestyrelserne fordi den nuværende sammensætning giver nogle forkerte afgifter til erhvervslivet!
  Jeg gør for en god ordensskyld opmærksom på, at erhvervsaffaldsafgiften er en fast afgift på alle virksomheder. Det er fastsat i lovgivningen at den skal opkræves – og størrelsen fast sættes af byrådet efter indstilling fra plan og miljøudvalget, som i øvrigt har en venstremand som formand.
  Afgiften fastsættes således ikke af Forsyningen som påstået af Thommy Thomsen.. Afgiften går til dækning af kommunens administration af erhvervsaffaldet.

  Tommy vil også arbejde for at der kommer forbrugere ind i forsyningens bestyrelse. I fredags var det sidste frist for at stille op til 2 af vores selskaber, Frederikshavn Vand A/S og Frederikshavn Spildevand A/S og der var rettidig indkommet forsalg om 3 kandidater. I den kommende tid gennemfører vi netop det valg af forbrugerrepræsentanter som Tommy vil arbejde for i byrådet. Se mere på forsyningen.dk.
  God valgkamp Tommy.

  Mvh. Brian Pedersen SF.

 • Min indgang til indlægget var, at jeg synes at det er uretfærdigt at mange små virksomheder skal betale for noget de ikke modtager. I dette tilfælde administration af erhvervsaffald. Loven / bekendtgørelse om affald som du henviser til, giver hjemmel til at fritage virksomheder, hvis 0-1 ansat fritages virksomheden automatisk. Uanset antal ansatte kan der fritages, 1 hvis omsætningen er undr kr. 50.000,-. 2 at virksomheden kan dokumentere at man selv forestår håndteringen af sit affald til nyttiggørelse og 3 hvis der ikke er en affaldsproduktion.
  Når andre Kommuner kan administrere en sådan ordning over for deres virksomheder bør Frederikshavn Kommune ikke holde sig tilbage for at få ændret tingendes tilstand, også dette område er et konkurrenceparameter når vi skal tiltrække nye virksomheder.
  Hvis Forsyningens virksomheder kommer med et nyt velbegrundet og underbygget forslag til nyt prissystem er jeg sikker på at det nye Byråd vil godkende dette. Især når bestyrelserne kommer til at bestå af nye engagerede brugere. Brian du nævner kun at brugerdemokratiet er på vej i 2 af forsyningens afdelinger, hvornår er der valg til de øvrige, herunder AVØ?
  Hvor der er vilje er der vej!

 • Tommy, du kommer ikke igennem, Brian vil bestemme. I systemets start var også foreninger med. Også selv om de kunne dokumentere 0 affald. Men efter protester og indsigelser, blev det dog fjernet fra foreninger.
  Når det kunne gennemføres, kan der vel også ske andre begrundede reguleringer.
  Men det bliver jo en anden sag efter valget den 19 november.

 • Citat Brian Pedersen : “Afgiften går til dækning af kommunens administration af erhvervsaffaldet”

  Jeg har et lille firma, hvilket jeg har fået et patent igennem. ALT er foregået på email, og jeg mener ALT, men alligevel vil I have mig til at betale afgift til dækning af administration af erhvervsaffald. (selvom vi er lidt ude på landet, så må I sgu længere ud med den).

  Jeg ved godt at nogle mails ryger i papirkurven, men det er da i min computer !!!!!!!!!

  Det er bare en “ekstra” skat der bliver pålagt firmaer, lige godt om I vil indrømme det, eller ej !!!!!!!!!!!

 • Hej Kim.
  I gamle Sæby Kommune vedtog man også at opkræve et miljøgebyr fra erhvervsvirksomheder uanset om virksomheden havde affald eller ej.
  Jeg gik dengang til Statsamtet og, efter en længere kamp, fik jeg ret over betonsystemet, hvorfter virksomheder der ikke havde affald blev fritaget.
  Nu gentager historien sig med flere af de samme aktører, der tilsyneladende har svært ved at styre deres uvilje mod de virksomheder, der sørger for, at der kommer penge i kommunekassen.
  Forstå det hvem der kan!
  Endelig kan jeg oplyse, at der i betænkningen til lovgivningen direkte står, at din type virksomhed IKKE skal betale miljøgebyr.
  Venligst
  Flemming Sten

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'KV2013: Forsyningsselskabernes styrelse' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER