Frederikshavn kommune uden handicappolitik i 2 år

Frederikshavn kommune uden handicappolitik i 2 år

18. oktober 2013 - kl. 16:30 - af

– Hvor er det dejligt som formand for handicaprådet i Frederikshavn at kunne læse Birgit Hansens, Peter Nielsen og Christina Lykkes store visioner om at Frederikshavn igen skal være frontkommune på handicapområdet, for de glemte lige at skrive igen.

Frederikshavn har gennem de sidste år nemlig været frontkommune på handicapområdet, det beviste den evaluering af den gamle handicappolitik der gennemførte vi 98 % af de mål vi satte os, for øvrigt var det Birgit Hansen der var formand og undertegne næstformand da vi lavede kommunens første store handicappolitik, 158 borgere gav deres bud på hvad der kunne være interessant at indbygge i den nye handicappolitik, en politik som for øvrigt skulle have været lavet for 2 år siden, men den gang var det ikke socialudvalget som tog initiativ til at iværksætte en ny handicappolitik, så vi har altså reelt været uden handicappolitik i 2 år.

Dog har det nuværende handicapråd sammen med den handicappolitiske konsulent fremlagt forslag til en ny politik, den har været behandlet i handicaprådet hvor Peter Nielsen for øvrigt er næstformand, mærkeligt nok var der ingen kommentarer til det fremlagte forslag fra Peter Nielsen.

Men heldigvis for alle de handicappede borgere i Frederikshavn kommune skulle politikken fremlægges i socialudvalget, og her tog de nuværende medlemmer af fokusgruppen initiativ, overlæggeren var alt for lav, mærkeligt nok blev ingen fra handicaprådet inviteret ind i fokusgruppen, men pyt bare vi får hevet overliggeren op til glæde for de handicappede.

På handicaprådet årlige dialogmøde med socialudvalget blev vi lovet at blive holdt løbende orienteret, det har de så måske i deres iver efter at sætte denne overligger højt mærkelig nok glemt. Så handicaprådet venter lige så spændt på hvor højt denne overligger bliver sat, det kunne derfor være dejligt hvis man allerede nu fra medlemmerne af fokus gruppen kunne komme løfte sløret lidt for hvor højt den bliver sat.

Får vi tilført mere personale så vi ikke mere behøver at lifte handicappede borgere i seng kl. 19.30?

Får vi genindført ledsagerordningen til personer over 67 år? en ekstra gode som har glædet mange borgere i Frederikshavn kommune, men som Peter Nielsen og det øvrige socialudvalg med Birgit Hansen og Christina Lykke har sparet væk, i øvrigt et af Peter Nielsen tidligere valgløfter.

Skal det være slut med at de trængte borgere som ønsker nye specialsko, eller ønsker at komme tættere på sin familien, eller ønsker en boligændring, at de i kun kan blive hørt i dagspressen, eller hvordan med yderlig personale til senhjerneskade centret således at de borgere der kan komme ud uden hjælp af pårørende?

Det kunne ligeledes være dejligt hvis medlemmerne af fokusgruppen kunne fortælle de handicappede borgere hvor i deres budgetoplæg pengene specielt er sat af til handicapområdet, jeg tror der er rigtig mange som glæder sig og de skulle jo nødig blive skuffet hvis ikke pengene findes.

For øvrigt er det vedtaget i byrådet at Frederikshavn Kommune vil være frontkommune på handicapområdet så der er intet nyt i det, så Peter Nielsen som socialudvalgsformand og næstformand i handicaprådet, Christina Lykke som medlem af socialudvalget og Peter Nielsens suppleant i handicaprådet samt Birgit Hansen medlem af socialudvalget hvorfor skulle der gå 2 år inden denne overligger skulle hæves, eller er det tidspunktet som passer godt ind? – Det er jo valgår ik´

Med venlig hilsen
Kurt Nielsen
Formand for Frederikshavns kommunes Handicapråd

2 kommentarer til “Frederikshavn kommune uden handicappolitik i 2 år” under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

2 kommentarer til “Frederikshavn kommune uden handicappolitik i 2 år”

 • For få år siden var en del handicappede borgere og pårørende samlet til møde på hotel Viking i Sæby for at høre om Frederikshavn kommunes handicappolitik. På mødet forklarede handicaprådets formand Kurt Nielsen gennem flotte Power-point præsentationer at det gik rigtig godt med handicappolitikken, der var mange fine diagrammer og lagkager på tavlen og mange af os tilhørere sad og lyttede med vantro, var det virkeligt så godt, eller ville det blive det?

  Allerede på det tidspunkt var der sket store besparelser i den kommunale Hjemmevejlederordning for de handicappede som bor i eget hjem. Der blev på mødet efterlyst egnede kollektive boformer for de handicappede voksne som egentlig er for dårlige til at bo for sig selv, men for gode til at få plads på en af kommunens institutioner (læs Bofællesskaber). Der findes årelange ventelister på sådanne boliger ude i lokalområderne, men desværre er der intet sket på dette område. Har handicaprådet og Kurt Nielsen sovet i timen?

  I 2012 -1013 er der indført kraftig forhøjede brugerbetalinger for handicappede beboere i bofællesskaberne, således at der typisk før blev betalt 1500 kr månedligt, det steg pludseligt til 3500 kr månedligt, (statens højeste takst for brugerbetaling) dog med den ”finte” at man kunne få ”rabat” på 600 kr hvis ens handicap ikke var større end man selv kunne deltage lidt i madlavningen, var der nogen der sagde skat på handicap? Har handicap-rådet sovet i timen?

  Det har i mange år været således at der var oprettet beboer-ejede busordninger i bofællesskaberne, ordningerne var skruet således sammen at beboerne i fællesskab stod for køb/drift/ og vedligeholdelse af busserne, mens bofællesskabets personale var chauffør for beboerne når man kørte til aktiviteter. Til gengæld kunne personalet så benytte busserne til indkøb og ærinder for beboerne. Nu er det således at der på grund ag personalenedskæringer ikke længere er nogen til at køre busserne for beboerne. Har handicaprådet og Kurt Nielsen sovet i timen her?

  Når byrådet vedtager af skære i personalet, med det resultat at busdriften i bofællesskaberne i realiteten ophører, hvorfor argumenterer Handicaprådet ikke for alternative individuelle løsninger på beboernes transportbehov?

  Handicaprådet i Aalborg har med held argumenteret over for byrådet der, således at der sker en samkøring af NT-handicapkørsel med individuelle kørselsordninger efter Serviceloven. Har handicaprådet sovet i timen her?

  Frederikshavn kommunes handicap-politik for bofællesskaberne har de sidste år i realiteten bevæget sig frem mod tilstande som ligner Særforsorgen i 1950 erne, med udtalt mangel på individuelle hensyn, bofællesskaberne er blevet til institutioner uden pædagogisk indhold.

  Jeg ser at Kurt Nielsen stiller op for Venstre til byrådsvalget, og han spørger om ikke der har været nogen handicappolitik de sidste år. Så må jeg som pårørende sige, jo der har været en handicappolitik og den politik har mest gået ud på, at malke og forringe forholdene for de svageste, og Handicaprådet har været meget dårlig til at forhindre forringelserne , det er ubegribeligt at Handicaprådet ikke har lyttet mere til de pårørende.

  Med venlig hilsen
  Tonny Jensen

 • Hej Tonny

  Du eller I for jeg ser det samme indlæg på kanal Frederikshavn bare underskrevet din kone Susanne spørger flere gange om handicaprådet har sovet i timen?
  Hvis det var sådan at handicaprådet var et lovgivende råd så ja det har vi, men er er det således at handicaprådet kun er et rådgivende råd, der efter bedste evne skal forsøge at klæde politikkerne på til at træffe de rigtige valg, politikkerne skal nødvendigvis ikke følge disse råd, og råd og forhandlinger har der været mange af så på den baggrund føler jeg ikke handicaprådet har sovet i timen.
  Når det så er sagt er der mange ting i har helt ret I, derfor skrev jeg også i mit indlæg at jeg glæder mig til vi i Frederikshavn igen skal være en af de bedste handicapkommuner i Danmark, I har ret i at de sidste 2 år ikke har været gode nok, I har ret i at der stadig er meget arbejde der skal gøres, derfor kan jeg kun opfordre jer til at tage muligheden nu hvor der snart skal vælges et nyt handicapråd, de personer som ikke er kommunale vælges gennem deres medlemsorganisation under DH Frederikshavn.
  Det nuværende handicapråd fremlagde et udkast til en ny handicappolitik udfra de input som vi fik efter borgermødet på Hotel Viking, det mente vi var den rigtige fremgangsmåde, det har socialudvalget så ønsket at lave om på 2 år efter, derfor kan jeg kun glæde mig til at der kommer en endnu højere overligger.
  I angriber lidt den evaluering som vi fremlagde på Hotel Viking men jeg kan opfyse jer om at det var fakta, at det så er gået stødt nedad siden er vi helt enig om derfor har jeg nu taget den beslutning at jeg vil være med til at træffe beslutningerne på den anden side af bordet, dette forhåbentlig til glæde for alle de handicappede personer som, har har kæmpet for de sidste 8 år, når så der kommer nye kræfter til i handicaprådet kan det da kun blive bedre.
  Lad mig slutte med endnu engang at sige I har ret i at det ikke er godt nok, men vi træffer ikke de endelige beslutninger I kan jo altid følge med i handicaprådet arbejde på kommunens hjemmeside og se referater og høringssvar.
  Jeg kan bare frygte at den nye politik ikke bliver så visionær som den gamle, nu har alle udvalgene fået mulighed for at sige hvad de kan levere ud fra de muligheder de har og risikoen for at politikken kommer til at bære præg af det er bekymrende, jeg håber jeg tager fejl.
  Til slut angriber I at der ikke de sidste 2 år har været en handicappolitik, det er rigtig at der ikke har været en godkendt handicappolitik men det betyder jo ikke at handicaprådet ikke har gjort hvad de kunne for at være så rådgivende som muligt.
  At I så også syntes at handicaprådet ikke har ville lytte til de pårørende må stå helt for jeres egen regning, vi har fået og får mange henvendelser som bliver gjort til genstand for punkter på handicaprådets dagsorden, mig bekendt kan jeg ikke mindes vi har modtaget noget fra jer:

  Jeg håber I nu er klar til at tage fat på arbejdet, vi kan gøre det bedre helt sikkert men jo flere vi er des større effekt har det, så min opfordring igen.. Kom nu ind i kampen der er masser at gøre.

  Med venlig hilsen
  Kurt Nielsen

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Frederikshavn kommune uden handicappolitik i 2 år' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger