Dansk tang på menuen hos Klostergydens Fisk

Dansk tang på menuen hos Klostergydens Fisk

15. oktober 2013 - kl. 11:38 - af

Mange kender tang som tilbehør til eller som indpakningen til sushiruller, eller som idelugtende og irriterende strimler, når vi om sommeren skal ud at bade. Sådan er det ikke mere, nu er tang noget af det sundeste og bedste vi kan spise – og det er nu muligt at få den danske slags.

Dansk tang
De danske farvande bugner af lækre, spiselige tangarter. Alligevel har vi herhjemme ingen tradition for at sætte dem på middagsbordet. Der findes et utal af arter af tang, der kan spises og stort set alt tang du selv kan finde på stranden er spiseligt. Tidligere har det været vanskeligt at købe nordisk tang, men nu sætter fiskehandler Helene Aaen fra Klostergydens Fisk tang på menuen. ”Det er oplagt at vi bruger dansk tang i vores retter hernede, når nu tangen og fisken lever side om side. Vi laver rigtig mange delikatesser, hvor vi vil implementere tangen for det giver retterne en ekstra smagsdimension”, fortæller Helene Aaen.

Tangdemonstration hos Klostergydens Fisk
Lørdag d. 19. oktober mellem 10.00 og 13.00 kommer tangentusiast Søren Espersen til butikken for at demonstrere, hvad man kan bruge tang til, og hvorfor det er så godt for naturen og mennesket at spise tang. ”Mange top-restauranter har længe brugt tang i deres mad, og nu er det på tide, at vi også kan bruge det i hverdagsmaden”, siger Helene Aaen. Derudover er det muligt at smage de forskellige tangarter i fiskebutikken, hvor forretningen både laver fiskefrikadeller med tang, tangsalat og i hjemmelavede blæretangchips.

En af fremtidens superfoods
Tang er en uudnyttet ressource som fødevare i den vestlige verden. Verdens befolkning bliver større og større, og hvis vi skal mætte alle munde, så er vi nødt til at kigge efter alternative fødevarekilder end blot bruge de nuværende, som allerede er udpint eller udtømt eller skader mere end de gavner i deres fremstilling. Derudover kan tang også have sundhedsmæssige fordele.

Tang har et meget højt proteinindhold og indeholder en lang række mineraler og vitaminer – og ikke mindst essentielle umættede fedtsyrer som omega-3, der er nødvendige for hjernens udvikling og menneskets sundhed.Tang kan mindske risiko for depression, er godt for kolesteroltallet og er ikke mindst gavnligt for blodtrykket.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Dansk tang på menuen hos Klostergydens Fisk ' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER